Χτύπησε ξανά το Charlie Hebdo με εξώφυλλο κόλαφο εναντίον του Κατάρ
i

© Charlie Hebdo, via Twitter

Χτύπησε ξανά το Charlie Hebdo με εξώφυλλο κόλαφο εναντίον του Κατάρ

Πάνος Μαλακτάρης • 16:17 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 20.08.2024

Το σκάνδαλο Qatargate δεν άφησε αδιάφορο το φημισμένο γαλλικό περιοδικό το οποίο ως συνηθίζει, δε «χαρίστηκε» ακριβώς στους εμίρηδες με την τοποθέτησή του αυτή

Το σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο έχει συνταράξει τις τελευταίες μέρες το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το οποίο έχει και άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον με την ανάμειξη της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ όλου του κόσμου. Έρχεται επιπλέον σε μια περίοδο όπου ακόμα προφανώς και δεν έχει κοπάσει όλος ο ντόρος σχετικά με τους θανάτους εργατών κατά την κατασκευή των εκεί γηπέδων και την καταπάτηση δημοκρατικών ελευθεριών και του τρόπου έκφρασης αυτών. 

Γέλα παλιάτσο...

Γέλα παλιάτσο...

Δεξί χέρι του Σκαλόνι. Μακριά ή πίσω από τα φώτα. Αλλά κοντά και δίπλα στον Λιονέλ Μέσι, που τον θαυμάζει. Ο άνθρωπος τον οποίο... χάζευε ο Λίο μεγαλώνοντας. Ο «παλιάτσος». Ο Πάμπλο Αϊμάρ.

Το δημοφιλές-και για πολλούς συχνά αμφιλεγόμενο-γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, το οποίο είχε αρκετό καιρό να μας απασχολήσει, έκανε το χτύπημά του με ένα πολύ «δυνατό», αν μη τι άλλο εξώφυλλο στην πρόσφατη έκδοσή του. 

Με τίτλο «Ευτυχισμένος όπως ένας Καταριανός στην Ευρώπη», απεικονίζει έναν εμίρη να έχει στα γόνατά του δύο γυναίκες, «γεμισμένες» με δεσμίδες με χρήματα, μία σαφώς πιο νέα και μία πιο μεγάλη σε ηλικία και «επίσημα» ντυμένη. Ακριβώς από κάτω γράφει: «Κι αν δεν καταλάβαμε: «Me too», «Η ιστορία του μικροαστού και του τοξικομανούς», και, «Όταν η δημοκρατική δέσμευση υπονομεύει τις ελευθερίες». 

Οι δε συνοδευτικές λεζάντες από κάτω, αναγράφουν «Avec des putes..Et des deputes», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Με τις πόρνες και με τις διορισμένες», κάνοντας σαφές λογοπαίγνιο μεταξύ των δύο λέξεων. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο εμείς, μιας και θεωρούμε πως το «βιτριολικό» χιούμορ του εν λόγω περιοδικού είναι μοναδικό, προκαλώντας πάντα πολλές συζητήσεις και ερμηνείες.