Σε αγώνα του Youth League ορίστηκε ο Βεργέτης

Σε αγώνα του Youth League ορίστηκε ο Βεργέτης

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 17:39 - 13.09.2024

Το Youth League επιστρέφει και η πρώτη αγωνιστική του θα περιλαμβάνει ελληνική εκπροσώπηση, αφού ο Χρήστος Βεργέτης ορίστηκε σε ματς από τη UEFA.

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφουν στο πρόγραμμα και η αρχή γίνεται την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, όπου και θα ξεκινήσει το UEFA Champions League της σεζόν 2024-25. Μαζί του θα αρχίσει και το UEFA Youth League, το οποίο και κατέκτησε την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός Κ19 μετά τη νίκη κόντρα στη Μίλαν με 3-0.

Η 1η αγωνιστική, λοιπόν, θα περιλαμβάνει ελληνική εκπροσώπηση και στο κομμάτι της διαιτησίας, αφού ο Χρήστος Βεργέτης ορίστηκε από τη UEFA να διευθύνει ματς της πρεμιέρας. Συγκεκριμένα, ο ρέφερι από την Αρκαδία θα βρεθεί στη Βρέστη, για να σφυρίξει τον αγώνα ανάμεσα στη Μπρεστ και την Στουρμ Γκράτς.

Πρώτος βοηθός του Έλληνα διαιτητή θα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος ενώ δεύτερος θα αναλάβει ο Κωνσταντίνος Στάικος. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εν λόγω διοργάνωση δεν υπάρχει VAR, επομένως η ομάδα των ρέφερι αποτελείται από τέσσερα άτομα. Τέταρτος, ορίστηκε ο Πιέρ Λεγκά, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Γαλλία.

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμαθε τους αντιπάλους του στο Youth League

Ο κάτοχος του Youth League, Ολυμπιακός Κ19, ετοιμάζεται να συμμετάσχει για ακόμα μία χρονιά στη διοργάνωση, θέλοντας και πάλι να διεκδικήσει το τρόπαιο. Η αρχή θα γίνει στον δεύτερο γύρο του τουρνουά, με τους «ερυθρόλευκους» να μαθαίνουν τον αντίπαλό τους.

Ο σύλλογος του Πειραιά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού, Ταλίνα Κάλεφ Κ19 - Σάντα Κολόμα Κ19, ομάδες από Εσθονία και Ανδόρα αντίστοιχα. Ο πρώτος αγώνας σύμφωνα με την UEFA θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου, ενώ το δεύτερο ματς είναι προγραμματισμένο για τις 6 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, από την κλήρωση βγήκε και το ζευγάρι του τρίτου γύρου της διοργάνωσης. Ο νικητής από το ζευγάρι του Ολυμπιακού της δεύτερης φάσης, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή από το ζευγάρι Τρέτσιν – Ζμπογιοβκα Μπρνο U19, από Σλοβακία και Τσεχία αντίστοιχα. Οι ημερομηνίες των αγώνων του τρίτου γύρου έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Νοεμβρίου και 1 Δεκέμβρη.