Ζαγοράκης για τον θρίαμβο της εθνικής στο Euro 2004: «Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω, συνεχίζουμε να λέμε impossible is nothing»

Θοδωρής Ζαγοράκης

i

©Intime

Ζαγοράκης για τον θρίαμβο της εθνικής στο Euro 2004: «Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω, συνεχίζουμε να λέμε impossible is nothing»

Κώστας Τόπας 13:05 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 14.08.2024

Με αφορμή την επέτειο 19 χρόνων της εθνικής από την κατάκτηση του Euro 2004, ο άλλοτε αρχηγός της «γαλανόλευκης» Θοδωρής Ζαγοράκης δημοσίευσε ένα ποστ από τον θρίαμβο, τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στο ποδόσφαιρο.

Σαν σήμερα, 19 χρόνια πριν η εθνική Ελλάδος υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ έγραψε ιστορία με «χρυσά» γράμματα, προκαλώντας «σοκ» σε όλη την Ευρώπη. «Το Πειρατικό» δημιούργησε ένα έπος, το οποίο θα μνημονεύεται για μία ζωή.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης δημοσίευσε στα social meida μια φωτογραφία από τον θρίαμβο της εθνικής επί της Πορτογαλίας και τόνισε πως όλα είναι δυνατά, αρκεί κανείς να έχει πίστη.

«Δέκα εννέα χρόνια μετά το δικό μας βράδυ "Ντα Λουζ" και συνεχίζουμε να λέμε "impossible is nothing". Είναι ok να πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω. Αρκεί να πιστεύεις! Γράφοντας την ιστορία με καθαρά γράμματα. Για πάντα πρωταθλητές!», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Ζαγοράκης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την εθνική Ελλάδας στις 7 Σεπτεμβρίου 1994, στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον των Νήσων Φερόε, για τα προκριματικά του Euro 1996. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση όλων των εποχών σε συμμετοχές, πίσω από τον Γιώργο Καραγκούνη, έχοντας συνολικά 120 (στο διάστημα 1994-2007). Υπήρξε ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 που διεξήχθη στην Πορτογαλία, συμμετέχοντας ως βασικός και για ενενήντα λεπτά στους έξι αγώνες που έδωσε η ελληνική ομάδα, ενώ ανακηρύχθηκε και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης, στην κορυφαία του στιγμή με τη γαλανόλευκη φανέλα. 

Η τελευταία του συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου 2007, στον φιλικό αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο την Ισπανία, στον οποίο τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην ελληνική εθνική ομάδα.