Αυτός είναι ο περίεργος λόγος που ο Ζιντάν δεν θέλει να αναλάβει ομάδα της Premier League

Ζινεντίν Ζιντάν

i

PrtScr

Αυτός είναι ο περίεργος λόγος που ο Ζιντάν δεν θέλει να αναλάβει ομάδα της Premier League

Κώστας Τόπας 12:47 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 09.09.2024

Ο Γάλλος προπονητής, Ζινεντίν Ζιντάν απέρριψε την πρόσκληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι κι έτσι παραμένει χωρίς δουλειά.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν εξήγησε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Équipe» ότι δεν δέχεται να αναλάβει ηνία μιας ομάδας στην Premier League, επειδή δεν μιλάει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα.

Ο Γάλλος τεχνικός, ο οποίος είναι άνεργος από τότε που έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2021, έχει συνδεθεί με αγγλικούς συλλόγους -ακόμα και το περασμένο καλοκαίρι αναφέρθηκε το όνομά του για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- αλλά θεωρεί ότι η γλώσσα είναι καθοριστικός παράγοντας.

«Θα ήθελα να πάω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Καταλαβαίνω αγγλικά, αλλά δεν μιλάω άπταιστα. Ξέρω ότι υπάρχουν προπονητές που δέχονται να προπονούν συλλόγους ακόμη και χωρίς να μιλούν τη γλώσσα της χώρας, αλλά εγώ δουλεύω διαφορετικά», εξήγησε ο Ζιντάν, ο οποίος διανύει το 52ο έτος της ηλικίας του.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία για να κερδίζεις, είναι ένα παγκόσμιο πλαίσιο. Ξέρω τι χρειάζομαι για να κερδίσω», πρόσθεσε ο πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος επίσης έχει απορρίψει προσκλήσεις να εργαστεί για πολλές εθνικές ομάδες, καθώς και αγγλικούς συλλόγους και την Μπάγερν Μονάχου.

Βέβαια, ο Ζιντάν δεν αποκάλυψε πότε θα επιστρέψει στους πάγκους, αλλά τόνισε ότι θα δεχτεί μόνο πρόταση που συνάδει με τις φιλοδοξίες του.

Το ταξίδι του Ζιντάν ως προπονητής ξεκίνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια, δεύτερη ομάδα των «μερένχες» το 2014. Στη συνέχεια προήχθη σε προπονητή της πρώτης ομάδας της τον Ιανουάριο του 2016, παίρνοντας τα ηνία από τον Ραφαέλ Μπενίτεθ σε μια ταραχώδη περίοδο για τον σύλλογο. 

Ο αντίκτυπος του Ζιντάν ήταν άμεσος και θεαματικός. Στην πρώτη του σεζόν, οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τίτλο του Champions League 2015-16, νικώντας στον τελικό την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η επιτυχία του συνεχίστηκε καθώς οδήγησε την ομάδα σε δύο συνεχόμενες νίκες Champions League το 2017 και το 2018, καθιστώντας τον τον πρώτο προπονητή που κέρδισε το τουρνουά τρεις συνεχόμενες φορές στη σύγχρονη εποχή. 

Πέρα από την ευρωπαϊκή δόξα, ο Ζιντάν οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης και σε εγχώριους θριάμβους. Κέρδισε τη La Liga τη σεζόν 2016-17. Η θητεία του είδε επίσης τον σύλλογο να κέρδισε δύο τίτλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA και δύο Super Cup της UEFA, ενισχύοντας περαιτέρω την κατάστασή του ως ιδιαίτερα ικανού προπονητή.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!