Η Τουρκία βουίζει για Ζίγες στον Ολυμπιακό

Ο Χακίμ Ζίγες

i

© Imago

Η Τουρκία βουίζει για Ζίγες στον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:51 - 01.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 01.09.2024

Στην Ελλάδα φαίνεται πως έρχεται ο Χακίμ Ζίγες, αφού στην Τουρκία τα ΜΜΕ τονίζουν πως ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να τον κάνει δικό του.

Λίγες ώρες απομένουν για να κλείσει οριστικά η μεταγραφική περίοδος και ο Ολυμπιακός «τρέχει» να κλείσει το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ένα από τα ονόματα που έπαιξαν τις προηγούμενες μέρες είναι αυτό το Χακίμ Ζίγες, ο οποίος φαίνεται πως δεν υπολογίζεται από τη Γαλατάσαραϊ.

Τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, αυτές οι φήμες αυτές έχουν ξεφύγει στην Τουρκία και τα ΜΜΕ της χώρας τονίζουν πως ο παίκτης έρχεται στην Ελλάδα. Σε πρώτο χρόνο, ο δημοσιογράφος, Γιουσέφ Ελ Ιντρίσι, αναφέρει πως ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο ίδιος ρεπόρτερ υποστηρίζει πως ο ατζέντης του συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με σύλλογο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Αυτή τη φήμη ήρθε να ενισχύσει και η σελίδα «Cimbom Sokak», η οποία τονίζει πως ο παίκτης ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο εφόσον επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα από την Τουρκία, τότε ο Ολυμπιακός θα κλείσει μία σπουδαία μεταγραφή. Το όνομα του Χακίμ Ζίγες είναι πασίγνωστο και θα αποτελέσει μεταγραφή-βόμβα για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο Ζίγες γεννήθηκε στην Ντρόντεν της Ολλανδίας, ωστόσο η καταγωγή του είναι από το Μαρόκο. Ο 31χρονος επιθετικός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Χερενφέιν το 2012 πρωτού αποκτηθεί από την Τβέντε δύο χρόνια αργότερα. Η σεζόν 2015–16 ήταν η πιο παραγωγική της καριέρας του, πετυχαίνοντας 17 γκολ και 10 ασσίστ στο πρωτάθλημα.

Το 2016 ο Ζίγες αποκτήθηκε από τον Άγιαξ με πενταετές συμβόλαιο για έντεκα εκατομμύρια ευρώ. Το 2019 συμπεριλήφθηκε στους 20 καλύτερους παίκτες του Champions League εκείνης της σεζόν. Τον Φεβρουάριο του 2020 ο Ζίγες πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι, έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ συν τα μπόνους. Το καλοκαίρι του 2024 αποκτήθηκε από την Γαλατασαράι., όμως εκεί δεν υπολογίζεται από τον Οκάν Μπουρούκ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Ζίγες είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο με την Ολλανδία όσο και με το Μαρόκο, με τον ίδιο να επιλέγει τη δεύτερη το 2015. Ήταν μέλος της αποστολής του Μαρόκου στο Μουντιάλ 2022, όταν η ομάδα έφτασε μέχρι και τον μικρό τελικό.