Πρώην προπονητής του Ολυμπιακού εμφανίστηκε σε πασίγνωστο anime: «Πέτυχα τη συγκεκριμένη σκηνή και χάρηκα πολύ»

Ο Ζίκο στο anime Blue Lock

i

© Sportal

Πρώην προπονητής του Ολυμπιακού εμφανίστηκε σε πασίγνωστο anime: «Πέτυχα τη συγκεκριμένη σκηνή και χάρηκα πολύ»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:21 - 18.10.2024

Το Blue Lock είναι μια ιαπωνική σειρά anime η οποία κάνει... θραύση σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτή, λοιπόν, εμφανίστηκε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του όταν αντίκρυσε τον εαυτό του σε μία από τις σκηνές της σειράς.

Πάνω από 14 χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα που ο Ολυμπιακός έληξε τη συνεργασία με τον Ζίκο. Παρά το «βαρύ» του βιογραφικό ως ποδοσφαιριστής, ο Βραζιλιάνος δεν κατόρθωσε ποτέ να γίνει ένας μεγάλος προπονητής. Παρόλα αυτά, τα όσα κατάφερε εντός των τεσσάρων γραμμών δεν ξεχνιούνται και στους νεότερους έρχεται να τα θυμίσει μία ιαπωνική σειρά anime.

Ο λόγος για το Blue Lock το οποίο κάνει θραύση ανά τον κόσμο και σε αυτό, λοιπόν, είχε την τιμητική του ο πρώην τεχνικός των «ερυθρόλευκων». Ο πάλαι ποτέ αστέρας του εμφανίστηκε ως ποδοσφαιριστής σε μία από τις σκηνές του έργου και όταν ο ίδιος το ανακάλυψε δεν έκρυψε τη χαρά του.

Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ δημιουργεί δύο στρατόπεδα στη Stoiximan Super League: Άρης - Ολυμπιακός vs Παναιτωλικός - ΟΦΗ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:06 - 18.10.2024

Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ δημιουργεί δύο στρατόπεδα στη Stoiximan Super League: Άρης - Ολυμπιακός vs Παναιτωλικός - ΟΦΗ

Ένα ντέρμπι με τα όλα του αναμένεται να είναι αυτό είναι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Εκτός από τους δύο τους, όμως, για το αποτέλεσμα ενδιαφέρονται τέσσερις ακόμα ομάδες της Stoiximan Super League, οι οποίες χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα.

«Πρόσφατα, έπεσα πάνω σε αυτή τη σκηνή από ένα ιαπωνικό κινούμενο σχέδιο στο οποίο εμφανίζομαι για λίγο. Χάρηκα πολύ με αυτό. Ήταν μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε αυτό και να παρακολουθώ την εξέλιξη του ποδοσφαίρου στην Ιαπωνία», ανέφερε ο Ζίκο μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του. Αξίζει να σημειωθεί πως σε εκείνη τη σκηνή ο πρωταγωνιστής βλέπει από κοντά - εκτός από τον Ζίκο - τους Ρονάλντο και Μέσι, μένοντας άναυδος με αυτή τη συνάντηση.

Θυμίζουμε πως στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010 ο Ζίκο προσλήφθηκε από τον Ολυμπιακό στη θέση του απολυμένου Τιμούρ Κετσπάγια. Μολονότι η ομάδα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τραυματισμούς βασικών παικτών, υπό τις οδηγίες του Βραζιλιάνου τερμάτισε άνετα στη δεύτερη θέση του ομίλου της στο Champions League 2009–10 και κέρδισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα η πορεία δεν ήταν ανάλογη: μετά από ένα καλό φθινοπωρινό ξεκίνημα, το χειμώνα ο Ολυμπιακός απώλεσε 12 βαθμούς σε μόλις εννέα αγωνιστικές, πέφτοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς διαφοράς από τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό. Τελικά, στις 19 Ιανουαρίου 2010 η διοίκηση της ομάδας τον αποδέσμευσε, αντικαθιστώντας τον με το δίδυμο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Βέβαια, τα πράγματα δεν άλλαξαν εκείνη τη χρονιά και τελικά το «τριφύλλι» κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας.