Oταν ο Ζιοβάνι σκόραρε στην ματσάρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα (3-3) (vids)
i

Ο Ζιοβάνι με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα/PrtScr

Oταν ο Ζιοβάνι σκόραρε στην ματσάρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα (3-3) (vids)

Κώστας Τόπας 13:09 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 20.08.2024

Η αποψινή αναμέτρηση μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα (23/02, 22:00) ξυπνάει μνήμες στον μάγο του Ολυμπιακού, Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα, ο οποίος είχε σκοράρει στο «Ολντ Τράφορντ» με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» πριν από 25 χρόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της Πέμπτης (23/02, 22:00) την Μπαρτσελόνα, με το 2-2 της πρώτης αναμέτρησης, αλλά και το πλούσιο θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες, να προμηνύει ότι θα δούμε σπουδαία πράγματα και γκολ με το... τσουβάλι, αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα είχαν κοντράρει ξανά τις δυνάμεις τους, τη σεζόν 1998-99. Στην πρεμιέρα των ομίλων, οι «μπλαουγκράνα» αγωνίστηκαν στο «Ολντ Τράφορντ» και είδαν τους «κόκκινους διαβόλους» να παίρνουν το προβάδισμα με δύο τέρματα διαφορά. Οι Καταλανοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με γκολ του Άντερσον και στη συνέχεια με τον Ζιοβάνι. Τον «μάγο» που λατρεύτηκε όσο κανείς στον Ολυμπιακό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ αλλά ο Λουίς Ενρίκε πέτυχε και τρίτο γκολ για την Μπαρτσελόνα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Ο ορκισμένος εχθρός έγινε φίλος: Οι λόγοι που η Ρεάλ δεν διαμαρτυρήθηκε για την χρηματοδότηση της Μπαρτσελόνα στον αρχιδιαιτητή
LA LIGA

11:59 - 23.02.2023

Ο ορκισμένος εχθρός έγινε φίλος: Οι λόγοι που η Ρεάλ δεν διαμαρτυρήθηκε για την χρηματοδότηση της Μπαρτσελόνα στον αρχιδιαιτητή

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν δώσει αμέτρητες μάχες στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Αυτή τη φορά όμως η Ρεάλ κάνει πίσω και δεν παίρνει θέση στην υπόθεση της χρηματοδότησης της Μπαρτσελόνα σε αρχιδιαιτητή...

Με αυτό το γκολ που σημείωσε ο Ζιοβάνι κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» είχε φτάσει τα τρία τέρματα συνολικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι είχε βρει δίχτυα για τρίτη διαδοχική φορά στο Champions League. Είχαν προηγηθεί τα γκολ απέναντι σε Νιουκάστλ και Αϊντχόφεν. Λίγες ημέρες μετά την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» ο θρύλος του Ολυμπιακού έβαλε ξανά το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου στο «Καμπ Νόου». Το μοναδικό γκολ των «μπλαουγκράνα» στην ήττα από τους Βαυαρούς με 2-1.

Επειτα, ο 51χρονος πλέον Ζιοβάνι κλήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα να υποδεχθούν για τελευταία φορά, για τον όμιλο τους στο Champions League, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά το χορταστικό 3-3 του πρώτου αγώνα, οι δύο ομάδες συνέχισαν ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν. Οι Καταλανοί ζητούσαν αποκλειστικά το τρίποντο ώστε να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Άντερσον. Οι «κόκκινοι διάβολοι» όμως, έφεραν τα πάνω-κάτω και προηγήθηκαν δύο φορές, με 2-1 και 3-2 για να διαμορφώσει το τελικό 3-3 ο Ριβάλντο με δύο προσωπικά του τέρματα. Με αυτά τα δύο γκολ του «Ρίμπο» ο Ζιοβάνι πανηγύρισε και τη σπουδαία πρόκριση με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Ζιοβάνι κατέγραψε 107 συμμετοχές, έχοντας απολογισμό 35 τέρματα και δέκα ασίστ. Το 1999 αποτέλεσε παρελθόν από τους «μπλαουγκράνα» και μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμού του Ολυμπιακού. Στους Πειραιώτες παρέμεινε για έξι χρόνια και κατά το διάστημα αυτό πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, αμέτρητες στιγμές μαγείας με 97 γκολ και 32 ασίστ σε 208 εμφανίσεις του με τους «ερυθρόλευκους».