Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έγινε 200άρης και συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Τούμπα

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

i

© Intime

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έγινε 200άρης και συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Τούμπα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:17 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 16.09.2024

Το σπουδαίο επίτευγμα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και η κατάθεση ψυχής.

Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο πρωτάθλημα, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν «άσφαιροι» στην Τούμπα και πήραν από έναν βαθμό. Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, ενώ στο φινάλε ο Κοτάρσκι «έσωσε» την ομάδα του, σταματώντας εντυπωσιακά τον Φώτη Ιωαννίδη.

Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να μην πανηγύρισε τη νίκη, όμως η αναμέτρηση αυτή κόντρα στο «τριφύλλι» αποτέλεσε ξεχωριστή για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ έφτασε τις 200 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις και συνεχίζει να γράφει ιστορία στην αγαπημένη του Τούμπα.

Συνολικά με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο ίδιος έχει μετρήσει 49 γκολ και 42 ασίστ, ενώ έχει πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Η κατάθεση ψυχής

Στις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι της Τούμπας, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως έφτασε τις 200 συμμετοχές με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας μία κατάθεση ψυχής.

«Ήταν μεγάλη μέρα για μένα σήμερα. Θα ήθελα να σκοράρω σήμερα, αλλά φυσικά και είμαι χαρούμενος που συμπλήρωσα 200 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, μια μεγάλη ομάδα που την αγαπώ πολύ. Πάμε να γράψουμε νέα ιστορία. Θέλω να είμαι εδώ μέχρι το τέλος. Μέχρι να πεθάνω! Όπως λένε μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβος.

Η έλευση του Σέρβου στη Θεσσαλονίκη και το ονειρικό ξεκίνημα

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020 ως ελεύθερη μεταγραφή από την Μπενφίκα.

Το πρώτο του γκολ με τον Δικέφαλο στο στήθος, αποτελεί δίχως αμφιβολία το πιο ξεχωριστό για εκείνον, καθώς το πέτυχε κόντρα στην πρώην του ομάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τους «Αετούς της Λισαβόνας» στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε πάρει τεράστια νίκη με 2-1, με τον Ζίλε να σκοράρει το δεύτερο γκολ και στην ουσία να χαρίζει την ιστορική πρόκριση στους Θεσσαλονικείς.

Από την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και σήμερα, ο 28χρονος παίκτης αποτελεί μία σταθερά για την επίθεση της ομάδας και σίγουρα ένα πολύτιμο εργαλείο στη φαρέτρα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Τον περσινό Σεπτέμβρη, ο ΠΑΟΚ «έδεσε» τον Σέρβο στην Τούμπα μέχρι το 2027, με τον ίδιο να... ριζώνει στην Τούμπα και να γράφει ιστορία.

Η αναφορά της διοργανώτριας αρχής στο επίτευγμα του Σέρβου

«Ο Άντρια Ζίβκοβιτς αγωνίστηκε για 200ή φορά με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι στην αναμέτρηση της Κυριακής (15/9) με τον Παναθηναϊκό. Τέσσερα χρόνια πριν, στις 11 Σεπτεμβρίου 2020, είχε κάνει ντεμπούτο με τον Δικέφαλο στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0 και από τότε ακολούθησαν 129 αναμετρήσεις για την Super League ώστε να φtάσει τα 130 ματς, στα οποία έχει σκοράρει 31 φορές.

Παράλληλα έχει 24 παρουσίες σε αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος με 4 τέρματα και 46 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 14 τέρματα.

Οι περισσότερες συμμετοχές του είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετώπισε για 21η φορά, ενώ οι Πράσινοι είναι και η ομάδα απέναντι στην οποία έχει τα περισσότερα γκολ (6).

Ακολουθούν ο Ολυμπιακός και ο Βόλος με τέσσερα τέρματα, ενώ απέναντι στην ΑΕΚ και τον Άρη έχει σημειώσει από τρία».