Ζοάο Φέλιξ: Τα δύο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του

Ο Ζοάο Φέλιξ με την Τσέλσι

i

©Intime

Ζοάο Φέλιξ: Τα δύο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του

Κώστας Τόπας 10:38 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 25.10.2024

Ο Ζοάο Φέλιξ σημείωσε δύο γκολ για την Τσέλσι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Conference League κι έδειξε στον Έντσο Μαρέσκα το πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι για τους Λονδρέζους.

Από τότε που επέστρεψε ξανά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Ζοάο Φέλιξ δεν κατάφερε να βρει μία θέση στο ρόστερ της Τσέλσι. Σε κάτι που μοιάζει να είναι επαναλαμβανόμενο σε όλες τις ομάδες στις οποίες υπήρξε, ο Πορτογάλος επιθετικός επέστρεψε για να συχνάζει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του Λονδίνου χωρίς να απολαμβάνει σχεδόν καθόλου ευκαιρίες στον αγωνιστικό χώρο.

Παρά την ατελείωτη πτώση, ο Ζοάο Φέλιξ δεν το έβαλε κάτω και το βράδυ της Πέμπτης (24/10) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, θυμήθηκε για άλλη μια φορά ότι το ταλέντο, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα συνεχίσει να είναι στα παπούτσια του.

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Conference League
CONFERENCE LEAGUE

09:46 - 25.10.2024

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Conference League

Μετά την ήττα από την Τσέλσι, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εκτός 24αδας και θα χρειαστεί στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια του στη League Phase του Conference League να γεμίσει το σακούλι του με βαθμούς, αν θέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο 24χρονος Πορτογάλος ζει σε ένα είδος loop στη δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι. Χωρίς να είναι βασικός στην Premier League - έχει παίξει πέντε παιχνίδια - ο ρόλος του πρώην επιθετικού της Ατλέτικο παίρνει κυρίως παιχνίδια στα πόδια του στο Conference League και στις διοργανώσεις κυπέλλου στην Αγγλία. Ο αριθμός των αγώνων που πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα του Λονδίνου αυτή τη σεζόν είναι ατελείωτος, οπότε ο Φέλιξ μπορεί να απλώσει ελεύθερα το ταλέντο του σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Ζοάο δεν το βάζει κάτω

Και, παρά την αθώα καριέρα του ως ποδοσφαιριστής μέχρι στιγμής, ο Ζοάο Φέλιξ δεν το βάζει κάτω. «Τα καλύτερα χρόνια έρχονται, είμαι έτοιμος να κάνω την Τσέλσι σπίτι μου. Είναι μόνο θέμα χρόνου, ξέρω την αξία που έχω και εμπιστεύομαι τον εαυτό μου περισσότερο από οποιονδήποτε. Μια μέρα θα έρθει η ώρα μου», αναγνώρισε ο Πορτογάλος που διατηρεί την ελπίδα να αλλάξει την κατάσταση με παιχνίδια όπως αυτό που έγινε αυτή την Πέμπτη (24/10) με τον Παναθηναϊκό στο Conference League.

Ο Ζοάο ξεκίνησε ξανά ως βασικός στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και χρειάστηκε μόνο είκοσι λεπτά για να αποδείξει ότι στα προσόντα του μπορεί να είναι και σπουδαίος σκόρερ. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη πάσα του Μούντρικ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι και να πετύχει ένα σημαντικό γκολ για την ομάδα του που άνοιξε το σκορ απέναντι στους «πράσινους». Ωστόσο, η εκπληκτική απόδοσή του, δεν σταμάτησε εκεί.

Πολύ καλός για το Conference League, αλλά όχι αρκετά καλός για την Premier League;

Ο Πορτογάλος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, όντας ο πιο δραστήριος παίκτης των Λονδρέζων. Στο δεύτερο ημίχρονο έφερε την μπάλα μπροστά του και με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα απέναντι στους «πράσινους». Δύο γκολ για τον Ζοάο Φέλιξ σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του.

Το αν θα μπορέσει να διατηρήσει αυτό το υψηλό επίπεδο -κάτι που δεν κατάφερε ποτέ στην καριέρα του- μόνο ο ίδιος το ξέρει. Προς το παρόν, ο Ζοάο Φέλιξ μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και με συναρπαστικά παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πολύ καλός για το Conference League, αλλά όχι αρκετά καλός για την Premier League; Αυτή φαίνεται να είναι η τρέχουσα κατάσταση για τον Φέλιξ, για τον οποίο η ζωή περιπλέκεται από τη λαμπρότητα του Κόουλ Πάλμερ. Ο Φέλιξ και ο Πάλμερ ανταγωνίζονται και οι δύο για τον ρόλο «δεκαριού» στην ομάδα, αλλά η άνοδος του Άγγλου μεσοεπιθετικού έχει βάλει στο περιθώριο τον Φέλιξ, τουλάχιστον στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Οπότε ο Πορτογάλος θα χρειαστεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο ρυθμό, προκειμένου ο Έντσο Μαρέσκα να τον υπολογίζει και στα παιχνίδια της Premier League.