Ο Καρβάλιο «πέταξε» και την τελευταία ευκαιρία

Ζοάο Καρβάλιο

i

Ζοάο Καρβάλιο/©Intime

Ο Καρβάλιο «πέταξε» και την τελευταία ευκαιρία

Διονύσης Βερβελές 10:11 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 29.05.2024

Ο Μεντιλίμπαρ του έδωσε φανέλα βασικού, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε στη Λεωφόρο…

Στην αρχική του σύνθεση ο Ολυμπιακός είχε τον Ζοάο Καρβάλιο, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να δώσει στον Πορτογάλο την ευκαιρία να παίξει ως βασικός αντί του Τσικίνιο, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών.

Από την πλευρά του, όμως, ο Καρβάλιο έδειξε ότι τελικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τόσο απαιτητικά ματς. Ο Μεντιλίμπαρ έδωσε στον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή μία τελευταία ευκαιρία, καθώς λήγει το συμβόλαιό του τώρα το καλοκαίρι και ο κόουτς από την πλευρά του έχει στην άκρη του μυαλού του και το ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Έτσι, έδωσε στον Καρβάλιο φανέλα βασικού, ενώ στα προηγούμενα ματς του έδινε λίγο χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή.

Ιταλιάνο: «Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αξίζει η Φλωρεντία ένα τρόπαιο»
CONFERENCE LEAGUE

08:16 - 21.05.2024

Ιταλιάνο: «Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αξίζει η Φλωρεντία ένα τρόπαιο»

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντζο Ιταλιάνο μίλησε για τον τελικό του Conference League και την μάχη με τον Ολυμπιακό κι εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ήταν αρνητικός, όμως, μέσα στη Λεωφόρο και έτσι από την πλευρά του ο παίκτης φάνηκε σα να «πετά» στο καλάθι των αχρήστων την τελευταία ευκαιρία που του έδωσε ο Μεντιλίμπαρ. Δεν μπόρεσε όχι να κάνει τη διαφορά, αλλά ούτε και να δώσει κάτι στην ομάδα στο ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε. Δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα του αγώνα και δε βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» ούτε στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά ούτε και στο επιθετικό. Η μόνη φορά που φάνηκε ήταν στην κεφαλιά που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, μετά τη σέντρα του Ροντινέι, όπου σηκώθηκε μόνος του αλλά έστειλε την μπάλα παράλληλα από την εστία...

Δεν πρόσφερε και για αυτό άλλωστε ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να τον βγάλει στο ημίχρονο και να βάλει στη θέση του τον Βιθέντε Ιμπόρα. Ο Ισπανός παρά το γεγονός ότι γύρισε από τραυματισμό, έβαλε τα πόδια του στη «φωτιά», έπαιξε δυνατά και μπόρεσε γενικότερα να δώσει λύσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Πράγματα απλά, τα οποία όμως ο Καρβάλιο από την πλευρά του δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να τα δώσει στον Ολυμπιακό στο διάστημα που αγωνίστηκε. Και ο Πορτογάλος κόντρα στον Παναθηναϊκό, είχε να… επιδείξει και το χαμένο πέναλτι στο Κύπελλο Ελλάδας στο Καραϊσκάκη. Αν σκόραρε θα έδινε την πρόκριση στην ομάδα, αλλά… ήρθε και ο Καμαρά μετά για να ολοκληρώσει το παζλ του αποκλεισμού από το στόχο του Κυπέλλου.