Η «μυστική» ρήτρα του Μουρίνιο με τη Φενέρμπαχτσε που του επιτρέπει να φύγει για μία ομάδα

Ζοσέ Μουρίνιο

Η «μυστική» ρήτρα του Μουρίνιο με τη Φενέρμπαχτσε που του επιτρέπει να φύγει για μία ομάδα

Κώστας Τόπας 14:28 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:30 - 31.05.2024

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα έχει τη δυνατότητα να φύγει από τη Φενέρμπαχτσε, σε περίπτωση που έρθει πρόταση μιας συγκεκριμένης ομάδας, ως μέρος μιας ρήτρας στη συμφωνία του.

Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον Ζοσέ Μουρίνιο προσφέροντας του «γη και ύδωρ» ώστε να τον πείσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Τα εύσημα για το κλείσιμο της συμφωνίας, όπως τονίζει ο Ντι Μάρτζιο, πάνε στον άλλοτε αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο που σε συνεννόηση με τον νυν πρόεδρο της τουρκικής ομάδας, ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων με τον Πορτογάλο τεχνικό. Η ανακοίνωση μάλιστα για την πρόσληψη του Μουρίνιο αναμένεται σήμερα (31/05).

Η Φενέρμπαχτσε θα είναι η 11η προπονητική δουλειά του Μουρίνιο και το πέμπτο πρωτάθλημα, στο οποίο θα βρεθεί. Αλλά προέκυψε ότι ο πρώην προπονητής των ΤσέλσιΊντερ και Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ελεύθερος να φύγει, αλλά μόνο εάν προκύψει μία ευκαιρία εργασίας.

Σύμφωνα με το «Calcio Mercato», έχει προστεθεί μια ρήτρα στο συμβόλαιό του σύμφωνα με την οποία θα είναι ελεύθερος να αποχωρήσει εάν τον καλέσει η εθνική Πορτογαλίας για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της.

Ετσι, ο τουρκικός σύλλογος δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του και ουσιαστικά ο «Special One» θα αποδεσμευτεί από το συμβόλαιό του. Ο Μουρίνιο δεν έχει διαχειριστεί ποτέ εθνική ομάδα στη διακοσμημένη καριέρα του και είναι το μόνο πράγμα που δεν έχει κάνει ακόμα στην προπονητική.

Είχε πολλές προσφορές όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ των οποίων από την Αγγλία και την Πορτογαλία. Η πατρίδα του φέρεται να τον καλούσε κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ρεάλ, και αργότερα, όταν ήταν προπονητής της Ρόμα, αλλά απέρριψε τις προσφορές τους και έμεινε στη θέση του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ ανέλαβε τα ηνία μετά την απόλυση του Φερνάντο Σάντος μετά από μια απογοητευτική εκστρατεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022. Ο Μουρίνιο απολύθηκε από τη Ρόμα μετά από μια κακή πορεία που την άφησε στην όγδοη θέση της Serie A, με το τελευταίο του παιχνίδι να είναι η ήττα στα προημιτελικά του Coppa Italia από την αντίπαλη Λάτσιο.