Ο Παναθηναϊκός… είδε Μουντιάλ – Τα μάτια στραμμένα στον Οσόριο

Ο Τζόναθαν Οσόριο.

i

screenshot

Ο Παναθηναϊκός… είδε Μουντιάλ – Τα μάτια στραμμένα στον Οσόριο

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:44 - 24.11.2022 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 28.11.2022

Ο Τζόναθαν Οσόριο δεν είπε «ναι» στον Παναθηναϊκό επειδή περίμενε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το τουρνουά άρχισε, αλλά ο 30χρονος μέσος δεν άρχισε στην ενδεκάδα του Καναδά.

Όταν ο Τζόναθαν Οσόριο αποφάσιζε να μην συζητήσει την πρόταση του Παναθηναϊκού τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, είχε άλλες φιλοδοξίες. Το συμβόλαιο του Καναδού μέσου με την Τορόντο FC λήγει τα Χριστούγεννα και είχε την προοπτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Οσόριο υπολόγιζε πως θα αγωνιζόταν βασικός στο Μουντιάλ, στην πρώτη συμμετοχή της πατρίδας του μετά από 26 χρόνια. Γιατί ο Καναδάς εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο τουρνουά το 1986 στο Μεξικό. Έκτοτε, παρακολουθούσε εκ του μακρόθεν...

Η αλήθεια είναι πως ο Οσόριο είχε βάσιμους λόγους να πιστεύει πως θα αρχίσει στην ενδεκάδα. Με 57 συμμετοχές και 7 γκολ, ο ιθύνων νους στον «άξονα» της Τορόντο FC και από τους πλέον έμπειρους διεθνείς, έμοιαζε απίθανο να μείνει στον πάγκο.

Εν τέλει, ο Οσόριο έπαιξε μόλις 9 λεπτά συν τις καθυστερήσεις, στην πρεμιέρα του Καναδά εναντίον του Βελγίου στην πρεμιέρα του ομίλου. Ο 30χρονος χαφ δεν πρόλαβε να βοηθήσει την χώρα του να αποφύγει την ήττα με 1-0.

Αλλιώς περίμενε το Μουντιάλ

Δεν είναι νέο ότι μία καλή παρουσία σε ένα Μουντιάλ, ανεβάζει το κασέ ενός ποδοσφαιριστή. Ο Οσόριο προσδοκά ότι με καλή απόδοση στο τουρνουά και ως free agent, θα προσελκύσει μία πλουσιοπάροχη προσφορά για να συνεχίσει την καριέρα του σε μία σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα.

Η προσδοκία του άσου της Τορόντο FC δεν δικαιώθηκε, τουλάχιστον την 1η αγωνιστική. Εάν θα αλλάξει κάτι στα άλλα δύο ματς του ομίλου, θα φανεί. Το σίγουρο είναι πως ο Οσόριο περίμενε κάτι περισσότερο, που είναι πολύ πιθανό να μην έρθει.

Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Καναδός μέσος δεν έχει διαγραφεί από τη λίστα. Ο Οσόριο έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς, όπως και την εμπειρία και τις παραστάσεις από πρωταθλητισμό. Εάν ο παίκτης θα είναι πιο διαλλακτικός για συνεργασία, θα καθοριστεί από την έκβαση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πάντως, τα «πράσινα» μάτια είναι στραμμένα πάνω στον Καναδό χαφ...