Εδωσε… διαπιστευτήρια στο Βέλγιο-Καναδάς ο ρέφερι Σικάζουε

O διαιτητής Ζάνι Σικάζουε από το ματς του Κόπα Άφρικα που είχε πάθει... ηλίαση.

Εδωσε… διαπιστευτήρια στο Βέλγιο-Καναδάς ο ρέφερι Σικάζουε

16:58 - 24.11.2022
Έχοντας ως «παράσημο» ότι σφύριξε λήξη δυο φορές πριν το 90’ σε ματς για το Κόπα Άφρικα, ο διαιτητής Ζάνι Σικάζουε δεν διέψευσε τις… προσδοκίες σφυρίζοντας στη νίκη (1-0) του Βελγίου επί του Καναδά.

Ακόμα μια… επιτυχία της FIFA με τον ορισμό του Ζάνι Σικάζουε στην αναμέτρηση Βέλγιο - Καναδάς, με τον ρέφερι από τη Ζάμπια να έχει αρκετά λανθασμένα σφυρίγματα στον αγώνα για τον 6ο όμιλο. Ο Σικάζουε χρειάστηκε τη συμπαράσταση του VAR για να δείξει την άσπρη βούλα μετά το εξόφθαλμο χέρι του Καράσκο, στο 8’, ωστόσο απέτυχε σε δύο ακόμα περιπτώσεις να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Καναδά. 

Η αρχή έγινε στο 14’ στην ανατροπή του Μπιουκάναν από τον Φερτόνχεν, με τον Καναδό επιθετικό να υποδεικνύεται σε θέση οφ σάιντ, αν και πήρε… πάσα από τον Αζαρ. 

Στα… ψιλά πέρασε και το μαρκάρισμα που έκανε στο 38’ ο Βίτσελ στον Λαριέα. Βέβαια, τι περίμεναν οι άνθρωποι της ΦΙΦΑ από τον άνθρωπο που στην αναμέτρηση Τυνησία – Μάλι, για το πρόσφατο Κόπα Αφρικα, είχε σφυρίξει λήξη δυο φορές πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά; Άσχετα αν αργότερα ο Σικαζούε υποστήριξε πως είχε υποστεί ηλίαση. 

Πριν από αυτό το… σόου ο διαιτητής από τη Ζάμπια είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς το 2018, για να αθωωθεί ένα χρόνο αργότερα.

Tags: