Ο Φόντεν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην Premier League

Φιλ Φόντεν

i

©Photo by Julian Finney/Getty Images

Ο Φόντεν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην Premier League

Δημήτρης Χούπης 14:20 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 29.05.2024

Ο Φιλ Φόντεν μετά την τρομερή σεζόν που κάνει με τη Μάντσεστερ Σίτι, ψηφίστηκε ως καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην Premier League.

Ο Φιλ Φόντεν ψηφίστηκε ως καλύτερος ποδοσφαιριστής της Premier League για τη φετινή σεζόν. Ο Άγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι περνάει ίσως την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του, αποδεικνύοντας την ποιότητά του σαν παίκτης.

Συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα έχει βρει δίχτυα 17 φορές, ενώ έχει μοιράσει οκτώ ασίστ. Παράλληλα έχει σκοράρει άλλα επτά γκολ και έχει μοιράσει τρεις ασίστ στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Ο Άγγλος επιθετικός αποτελεί «προϊόν» των τμημάτων υποδομής της Σίτι και το 2018 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Έκτοτε αποτελεί βασικό κομμάτι της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα. Με τους «πολίτες ο 23χρονος μετράει 268 συμμετοχές, 85 γκολ και 52 ασίστ, ενώ έχει κατακτήσει πέντε Premier League, δύο FA Cup, τέσσερα Carabao Cup, ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα UEFA Super Cup.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τη φετινή σεζόν είχε αποθεώσει τον Φόντεν μετά από ένα χατ τρικ που είχε κάνει απέναντι στην Άστον Βίλα, τονίζοντας ότι είναι φυσικό ταλέντο και πως έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα.

«Ο Φόντεν έχει απίστευτη αίσθηση του γκολ και πρέπει να το αξιοποιούμε. Έχει ένα φυσικό ταλέντο, ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και το ξέρουμε. Είναι ο τύπος που βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Και όταν το έχεις αυτό, είναι ένα δώρο για την ομάδα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πεπ.