Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο... τερατώδης bodybuilder, Ίλια Γιεφιμτσουκ: Οι 16.000 θερμίδες την ημέρα και τα ασήκωτα βάρη που σήκωνε

Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο... τερατώδης bodybuilder, Ίλια Γιεφιμτσουκ: Οι 16.000 θερμίδες την ημέρα και τα ασήκωτα βάρη που σήκωνε

Sportal newsroom 18:35 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 13.09.2024

Την τελευταία πνοή άφησε ο γνωστός bodybuilder, Ίλια Γιέφιμτσουκ, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Σε ηλικία 36 ετών, ο διάσημος bodybuilder Ίλια Γιέφιμτσουκ άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ο επονομαζόμενος και ως «τέρας» πρώην αθλητής υπέστη καρδιακή προσβολή στις 6 Σεπτεμβρίου και έκτοτε βρισκόταν υπό καθεστώς νοσηλείας. Μάλιστα, η σύζυγός του, Άννα, του έκανε θωρακικές συμπιέσεις ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να βοηθήσει προσωρινά την κατάσταση. Παρόλα αυτά, μετά από λίγα 24ωρα, ο ίδιος υπέκυψε και τελικά πέθανε την Πέμπτη.

«Περνούσα κάθε μέρα δίπλα του, ελπίζοντας. Η καρδιά του άρχισε να χτυπά ξανά για δύο μέρες, αλλά ο γιατρός μου είπε τα τραγικά νέα ότι ο εγκέφαλός του ήταν κλινικά νεκρός. Ευχαριστώ όλους για τα συλλυπητήρια. Είναι πολύ συγκινητικό να συνειδητοποιώ ότι δεν μένω μόνος σε αυτόν τον κόσμο και πως τόσοι πολλοί άνθρωποι μου έχουν προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη», ανέφερε η σύντροφος του εκλιπόντος

Η σύζυγος του Ντιμπάλα ασχολείται επαγγελματικά με τη θανατοπραξία: «Αυτό με καλεί από όταν ήμουν παιδί...»
SPORT+

17:42 - 12.09.2024

Η σύζυγος του Ντιμπάλα ασχολείται επαγγελματικά με τη θανατοπραξία: «Αυτό με καλεί από όταν ήμουν παιδί...»

Συνήθως τα ζευγάρια όταν επιστρέφουν από τη δουλειά τους συζητούν το πως πέρασαν τη μέρα τους σε αυτή. Βέβαια, στην περίπτωση του ζεύγους Ντιμπάλα η εν λόγω συζήτηση μάλλον... άβολη θα είναι.

O Γιέφιμτσουκ ήταν γνωστός για τον τεράστιο σωματότυπό του, ο οποίος του χάρισε και το παρατσούκλι «ο μεταλλαγμένος». Ο ίδιος τρέφονταν καθημερινά ασταμάτητα, φτάνοντας έως και 16.500 θερμίδες την ημέρα. Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει 2000. Ο Λευκορώσος bodybuilder έκανε συνήθως επτά γεύματα μέσα σε ένα 24ωρο, τα οποία περιλάμβαναν 2,5 κιλά κρέας και 100 τεμάχια σούσι, μεταξύ άλλων.

Το πρόγραμμα γυμναστικής του αποτελούταν από άρσεις μπάρας ύψους 270 κιλών, dead lift με μπάρα ύψους 300 κιλών και squats του ίδιου βάρους. Ενώ δεν αγωνιζόταν επαγγελματικά, έγινε θρύλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας πάνω από 300.000 οπαδούς στο Instagram που τον θαύμαζαν επειδή ξεπέρασε τα όρια της ανθρώπινης δύναμης.

Πίσω στα σχολικά του χρόνια στη Λευκορωσία, ήταν μόλις 70 κιλά και λέγεται ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί ούτε ένα push-up. Κάποτε, ο ίδιος είχε δηλώσεις πως: «Η μεταμόρφωσή μου είναι αποτέλεσμα ετών σκληρής προπόνησης και πειθαρχίας, σε συνδυασμό με την κατανόηση της φυσιολογίας της άσκησης και της διατροφής».

Tags: