Ποδοσφαιριστής, ηθοποιός και τώρα τραγουδιστής ο Ερικ Καντονά
i

© PrtScr

Ποδοσφαιριστής, ηθοποιός και τώρα τραγουδιστής ο Ερικ Καντονά

Γιάννης Λιβανός • 15:51 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 14.08.2024

Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, ολοκλήρωσε άλλη μια παράπλευρη αποστολή στην απρόβλεπτη καριέρα του μετά το ποδόσφαιρο, με τους funs του μάλιστα να έχουν μείνει άφωνοι από τη ζωντανή ερμηνεία του στο τραγούδι στο κανάλι BBC.

Ο Ερίκ Καντονά προσέφερε στους οπαδούς του μια καταπληκτική στιγμή, με την παράξενη εμφάνισή του σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 57 του χρόνια, εμφανίστηκε στο Big Show του κωμικού Μάικλ ΜάκΙνταϊρ  το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (17/02).

Ο Γάλλος λοιπόν αντί να μιλήσει για οτιδήποτε σχετικό με την ποδοσφαιρική του καριέρα, ερμήνευσε το πρώτο του τραγούδι -με τίτλο «The Friends We Lost»  στην prime time τηλεόραση του BBC.

Ο Καντονά επιδόθηκε σε μια δραματική εμφάνιση με την «γκρίζα» φωνή του, ενώ φορούσε μια υπερμεγέθη κόκκινη ζακέτα με λαιμόκοψη, σκούρο παντελόνι και μαύρο καπέλο porkpie. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων» τραγούδησε απαλά ατάκες όπως: «The blood of our lovely flowers. In peace our enemies can rest».

Ο κωμικός τηλεπαρουσιαστής, Μάικλ ΜάκΙνταϊρ είχε παρουσιάσει τον εμβληματικό Γάλλο ποδοσφαιριστή λέγοντας: «Έχουμε μια πραγματική απόλαυση για εσάς τώρα. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του παιχνιδιού. Είναι ένα είδωλο, είναι ένας απόλυτος θρύλος και τώρα είναι τραγουδιστής. Είναι ο Eric Cantona». 

Τον Καντονά συνόδευε ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και ο καπνός της σκηνής, καθώς και ένας πιανίστας και ένας βιολοντσελίστας. Και οι θεατές έμειναν έκπληκτοι τόσο από την ικανότητα του στο τραγούδι όσο και από τη σοβαρότητα της εκφοράς του, καθώς κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την έκπληξή τους.

Ένας χρήστης του twitter μάλιστα θύμωσε: «Θέλω επιστροφή χρημάτων για την τηλεοπτική μου άδεια αφού άκουσα τον Καντονά να μουρμουρίζει», ενώ ένας άλλος έγραψε με δυσπιστία: «Έπρεπε σίγουρα να ελέγξω αν ήταν 1η Απριλίου όταν άκουσα τον Καντονά να τραγουδάει».

Το τραγούδι του Καντονά κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ του "I'll Make My Own Heaven". Από τότε που κρέμασε τα παπούτσια του στη Γιουνάιτεντ το 1997, ο Γάλλος ακολούθησε επίσης καριέρα στον κινηματογράφο, με ρόλους στην ταινία Ελίζαμπεθ του 1998, στην ταινία French Film του 2008 και στην ταινία Looking for Eric του 2009, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως είναι μία έντονα καλλιτεχνική φύση.