Ο μεγαλύτερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής κοντεύει τα 60 και δόθηκε δανεικός γιατί θέλει να παίζει περισσότερο

O Καζουγιόσι Μιούρα

i

IMAGO

Ο μεγαλύτερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής κοντεύει τα 60 και δόθηκε δανεικός γιατί θέλει να παίζει περισσότερο

Sportal newsroom 17:10 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 26.06.2024

Σε ηλικία 57 ετών, ο Καζουγιόσι Μιούρα άλλαξε για 17η φορά στην καριέρα του ομάδα, με σκοπό να έχει - όπως δήλωσε - περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Μπορεί στην Ελλάδα η κατώτατη ηλικία σύνταξης να είναι τα 67 χρόνια για τους άντρες και 62 για τις γυναίκες, όμως στην Ιαπωνία τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Εκεί το όριο είναι τα 64 χρόνια, ασχέτως σε ποιο φύλο ανήκει ο κάθε άνθρωπος. Ο Καζουγιόσι Μιούρα απέχει επτά χρόνια από τη συνταξιοδότησή του, ωστόσο δεν φαίνεται να τη σκέφτεται καν.

Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος; Πρόκειται για τον γηραιότερο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο οποίος όχι απλά δεν εγκαταλείπει τη στρογγυλή θεά, αλλά φαίνεται πως ψάχνει ακόμα μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Συγκεκριμένα, ο 57χρονος παίκτης άλλαξε για 17η φορά στην καριέρα του ομάδα, αφού ήθελε να έχει περισσότερα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

Πλιάτσικο στο σπίτι του Τζόρτζεβιτς στα Χανάκια - Άγνωστοι έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα
SPORT+

10:33 - 25.06.2024

Πλιάτσικο στο σπίτι του Τζόρτζεβιτς στα Χανάκια - Άγνωστοι έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα

Άγνωστοι εισέβαλαν στην οικεία του Σέρβου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και άρπαξαν ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Ο ίδιος αγωνίζεται από το 2005 στη Γιοκοχάμα, όμως τα τελευταία χρόνια δεν χωράει στο ρόστερ και δίνεται δανεικός. Έτσι και φέτος με τον ίδιο να πηγαίνει στην Ατλέτικο Σουζούκα, έχοντας ως στόχο να παίζει πιο πολύ. Ο Μιούρα δήλωσε μάλιστα πως: «Δεν βλέπω την παραίτηση ως μια επιλογή που θα σκεφτόμουν. Το πάθος μου για το παιχνίδι είναι πάντα υψηλό. Το πάθος μου δεν μαραίνεται»,

Λίγα χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2021, ο ίδιος αποκάλυψε και το τι δίνει ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια: «Όταν υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο στη Βραζιλία σε ηλικία 18 ετών, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιζα μέχρι αυτή την ηλικία. Κατάφερα να το κάνω αυτό επειδή έβαζα όλη μου την ενέργεια στο ποδόσφαιρο κάθε χρόνο.

Δεν σκέφτομαι να γίνω προπονητής σε αυτή τη φάση. Ούτε νομίζω ότι θα αφήσω ποτέ το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα παίζω. Μπορεί να είναι αύριο, μπορεί να είναι σε δύο ή τρία χρόνια από τώρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποδόσφαιρο είναι οικογενειακό κειμήλιο, αφού τρεις συγγενείς του ασχολήθηκαν με τη «στρογγυλή θεά». Αυτό συγκεκριμένα ήταν ο αδερφός του, Γιασουτόσι Μιούρα, ο θείος του Σουντάρο Μιούρα και ο ξάδελφός του Γιόρι Νάγια.

Tags: