Η νέα ταινία σε παραγωγή του ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο! (vid)
i

Rez Ball / © TIFF

Η νέα ταινία σε παραγωγή του ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:32 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 09.09.2024

Την ιστορία του γυμνασίου Τσούσκα Ουόριορ στο Νιου Μέξικο πραγματεύεται η ταινία «Rez Ball» που την παραγωγή της έχει αναλάβει η εταιρία του ΛεΜπρόν Τζέιμς και έκανε πρεμιέρα στο Toronto International Film Festival και... έρχεται στο Netflix!

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει ήδη επεκταθεί εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν περίμενε να σταματήσει το μπάσκετ για να ασχοληθεί με τα αμπέλια (μιας και φτιάχνει τα δικά του κρασιά), αλλά και με τα κινηματογραφικά στούντιο. Ανάμεσα στη λίστα με τις επενδυτικές του δραστηριότητες βρίσκεται και μία εταιρία παραγωγής ονόματι SpringHill Company.

Από το 2020, όταν και την ίδρυσε, μαζί με τον παιδικό του φίλο, Μάβερικ Κάρτερ, έχουν χρηματοδοτήσει αξιόλογες δουλειές. Η πρώτη ήταν ο «What's My Name: Muhammad Ali» που προβλήθηκε από το HBO, ενώ πέραν από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός στο «Space Jam: A New Legacy» (2021) έβαλε τα λεφτά του για να γίνει το remake πραγματικότητα.

Επίσης, ήταν ανάμεσα στους παραγωγούς και για το «Hustle» του Άνταμ Σάντλερ, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ του Παναθηναϊκού. Και η νέα ταινία της SpringHill Company πάντως, θα έχει θέμα το μπάσκετμπολ.

Είναι το «Rez Ball» το οποίο έκανε πρεμιέρα στο φημισμένο Toronto International Film Festival και στα τέλη του Σεπτέμβρη αναμένεται να γίνει upload στην πλατφόρμα του Netflix.

To Netflix σκέφτεται να εμπλακεί με την ζωντανή μετάδοση αγώνων και θέλει στην πλατφόρμα του το ΝΒΑ
NBA

13:28 - 14.11.2023

To Netflix σκέφτεται να εμπλακεί με την ζωντανή μετάδοση αγώνων και θέλει στην πλατφόρμα του το ΝΒΑ

Σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα η πλατφόρμα του Netflix, που έχει αποφασίσει να εμπλακεί σε μεγαλύτερο βαθμό με τα σπορ, πιέζει το ΝΒΑ ώστε να πάρει άμεσα τα δικαιώματα του In-season tournament και να μεταδώσει live του αγώνες του Final Four που θα γίνει στις αρχές Δεκέμβρη στο Λας Βέγκας.

Η υπόθεση είναι βασισμένη στο βιβλίο του Μάικλ Πάουελ με τίτλο «Canyon Dreams» και περιγράφει την πραγματική ιστορία της γυμνασιακής ομάδας, Τσούκα Ουόριορς, ενός highschool που αγωνίζονται παίκτες με ινδιάνικες ρίζες και επικεντρώνεται στην σε έναν παίκτη και σε μία χρόνια όπου έφθασαν να διεκδικούν το πολιτειακό πρωτάθλημα.

Την σκηνοθεσία του «Rez Ball» ανέλαβε ο Σίντνεϊ Φρίλαντ, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο με τον Στέρλιν Χάρτζο (Reservations Dogs), ενώ πρωταγωνιστούν η Τζέσικα Μάτεν, η Τζούλια Τζόουνς και ο ινδιάνος από τη φυλή Χουαλαπάι ηθοποιός, Κιόβα Γκόρντον.