O φερόμενος ως δολοφόνος του πατέρα του Τζόρνταν, που αρνείται την ενοχή του εδώ και τρεις δεκαετίες, ίσως φυλακίστηκε από... λάθος! (pics, vid)
i

Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν

O φερόμενος ως δολοφόνος του πατέρα του Τζόρνταν, που αρνείται την ενοχή του εδώ και τρεις δεκαετίες, ίσως φυλακίστηκε από... λάθος! (pics, vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:15 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 17.10.2024

Το 1993 ο πατέρας του Μάικλ Τζόρνταν δολοφονήθηκε και τρία χρόνια αργότερα, ο 18χρονος τότε Ντάνιελ Γκριν, μπήκε στη φυλακή ως ο δολοφόνος. Δεν αποδέχθηκε ποτέ την ενοχή του και τώρα, 31 χρόνια μετά, ο Δικαστής της υπόθεσης κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισής του, καθώς θεωρεί πως δεν ήταν αυτός που στέρησε τη ζωή στον Τζέιμς Τζόρνταν.

Ο συνταξιούχος δικαστής Γκρέγκορι Ουίκς, ο οποίος ανέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του '90 την υπόθεση δολοφονίας του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν, απευθύνθηκε στις Αρχές της Βόρειας Καρολίνας και κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα, ζητώντας την απελευθέρωση του καταδικασμένου ως εκτελεστή, Ντάνιελ Γκριν!

Ο Ουίκς, που δεν σταμάτησε να μελετά ούτε στιγμή την συγκεκριμένη υπόθεση, πιστεύει ότι υπάρχουν έντονες αμφιβολίες (που προκύπτουν από την ανάλυση των ιατροδικαστικών αναφορών) για την ενοχή του Γκριν, ο οποίος βέβαια βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 28 χρόνια. Το 1993, ο φερόμενος ως θύτης, ήταν 18 ετών, βρέθηκε πίσω από τα... σίδερα το 1996 και τώρα έχει κλείσει τα 46 του.

Ο Δικαστής, Γκρέγκορι Ουίκς

«Ποτέ άλλοτε δεν με έχει... στοιχειώσει μία υπόθεση σαν αυτή της δολοφονίας του Τζειμς Τζόρνταν», δήλωσε σε αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης ο δικαστής που από τις 23 Ιουλίου του 1993, δηλαδή τη μέρα δολοφονίας του πατέρα του MJ μέχρι σήμερα, έχει διατηρήσει ένα φάκελο με όλα τα στοιχεία. Κάποια από αυτά τον έκαναν να ανασύρει την υπόθεση από το συρτάρι και μάλιστα να κινηθεί ώστε να απονεμηθεί (ξανά) δικαιοσύνη. Εάν και εφόσον βέβαια υπάρξει ανατροπή της υπόθεσης και κατ' επέκταση αποφυλάκιση του Γκριν.

Σύμφωνα με το ABS News λοιπόν, έχει κατατεθεί ήδη στην επιτροπή αποφυλάκισης της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνα αίτημα που φορά τον Ντάνι Γκριν. Στην δίκη του 1996 και στην καταδίκη του, οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως εκείνος ήταν που πυροβόλησε τον Τζέιμς Τζόρνταν, ο οποίος κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο τόπος του εγκλήματος: Το αμάξι μέσα στο οποίο εκτελέστηκε ο Τζέιμς Τζόρνταν

Επίσης, ο παιδικός φίλος του, Λάρι Ντέμερι, είχε κατηγορήσει τον Γκριν, αλλά το θέμα του συνταξιούχου Δικαστή είναι πως το αίμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, δεν είναι βέβαιο πως ανήκει στον φερόμενο ως δολοφόνο.

Και ναι μεν ο Ντάνι Γκριν έχει παραδεχθεί πως βοήθησε τον Ντέμερι να ξεφορτωθεί το πτώμα, όπως και έκαναν τελικά πετώντας το σε έναν βάλτο 60 μίλια μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά εδώ και χρόνια... φωνάζει πως εκείνος τον σκότωσε και όχι αυτός.

Tags: