Μάικλ Τζόρνταν είσαι: Το απίθανο νέο τζετ που αγόρασε ο κορυφαίος άνθρωπος που έπαιξε μπάσκετ – Το ιλιγγιώδες κόστος της αγοράς και συντήρησης

Μάικλ Τζόρνταν είσαι: Το απίθανο νέο τζετ που αγόρασε ο κορυφαίος άνθρωπος που έπαιξε μπάσκετ – Το ιλιγγιώδες κόστος της αγοράς και συντήρησης

Sportal newsroom 21:58 - 08.10.2024

Τόσο τα χρήματα που έδωσε ο Μάικλ Τζόρνταν για να αγοράσει το νέο απίστευτο τζετ του όσο και αυτά που δίνει για να το συντηρεί, προκαλούν ίλιγγο...

Ο Μάικλ Τζόρνταν αγόρασε καινούριο ιδιωτικό τζετ και τα λεφτά που έδωσε για να το κάνει δικό του, αλλά και τα χρήματα που δίνει για να το συντηρεί, ζαλίζουν!

Ο 61χρονος πρώην αστέρας του μπάσκετ θεωρείται ευρέως ως ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών και έβγαλε περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των ημερών του στο ΝΒΑ.

Ο Νεϊμάρ αγόρασε νησί στη Βραζιλία
SPORT+

08:17 - 08.10.2024

Ο Νεϊμάρ αγόρασε νησί στη Βραζιλία

Ο Νεϊμάρ ξεκίνησε και πάλι προπονήσεις με στόχο την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ την ίδια ώρα οι Βραζιλιάνοι αποκάλυψαν πως προχώρησε και σε μία σημαντική επένδυση.

Εκτός γηπέδου οι συνεργασίες με εταιρείες όπως η Nike και η Gatorade έφεραν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς γύρω στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια και κάποιες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες τον βοήθησαν να γίνει ένας από τους πλουσιότερους αθλητές στον κόσμο, με το Forbes να εκτιμά την καθαρή περιουσία του στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ιδιωτικό τζετ που αγόρασε του κόστισε 70 εκατομμύρια δολάρια και η προσαρμοσμένη βαφή άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια. Το κόστος όμως θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς η συντήρηση έχει οριστεί στα 1.860.909 δολάρια ετησίως για 200 ώρες πτήσης. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται τα καύσιμα (727.338 δολάρια), το πλήρωμα (343.964 δολάρια), επισκευή κινητήρα (191.670 δολάρια) και ασφάλιση (56.987 δολάρια).

Ο έξι φορές πρωταθλητής του NBA έχει πολλαπλά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα σε ολόκληρη τη χώρα, επομένως είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο για δουλειά αλλά και για ευχαρίστηση. Διατηρεί μειοψηφικό μερίδιο στους Σάρλοτ Χόρνετς, είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας NASCAR 23XI, έχει μερίδιο στην εταιρεία στοιχημάτων DraftKings και είναι επίσης ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων με τοποθεσίες στο Ιλινόις, το Κονέκτικατ και την Ουάσιγκτον.

@seanpalmbeach Michael Jordan’s brand new jet is a Gulfstream G650ER, registered 01OCT24 #goat #pj #michaeljordan #fyp ♬ M83 Solitude - Grace