Αϊτόρ Μεντιλίμπαρ: O γιος του προπονητή του Ολυμπιακού που δεν ξέρει κανείς και ο οποίος κάνει καριέρα στo σινεμά

Ο Αϊτόρ Μεντιλίμπαρ

i

© Instagram

Αϊτόρ Μεντιλίμπαρ: O γιος του προπονητή του Ολυμπιακού που δεν ξέρει κανείς και ο οποίος κάνει καριέρα στo σινεμά

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:49 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:11 - 10.09.2024

Μεντιλίμπαρ! Ένα επώνυμο το οποίο σχεδόν όλες τις φορές συνδέεται με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς. Αρκετά χιλιόμετρα μακριά, όμως, ο γιος του, Αϊτόρ, προσπαθεί να χτίσει τη δική του υστεροφημία...

Αν σας ρωτούσαν ποιος είναι ο Μεντιλίμπαρ, η πιο πιθανή απάντηση που θα δίνατε είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Πράγματι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ένα όνομα πολύ γνωστό τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό για τα όσα έχει καταφέρει.

Υπό τις οδηγίες του, Σεβίλλη και Ολυμπιακός έφτασαν στην κατάκτηση του Europa League και του Conference League αντίστοιχα. Επιπλέον, ο Ισπανός τεχνικός έχει και μία πολυετή καριέρα στα γήπεδα της Ισπανίας, εκεί όπου μεταξύ άλλων προπόνησε Αθλέτικ Μπιλμπάο, Εϊμπάρ και άλλες πολλές. Κάπως έτσι, το επώνυμο «Μεντιλίμπαρ» είναι περισσότερο συνδεδεμένο με τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας ακόμα Μεντιλίμπαρ που προσπαθεί να χτίσει τη δική του υστεροφημία μέσα από έναν διαφορετικό χώρο. Ένας άντρας που λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του αλλά και την σχέση που έχει με τον τεχνικό των Πειραιωτών. Ο λόγος για τον Αϊτόρ Μεντιλίμπαρ, τον γιο του προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος και κάνει καριέρα ως κινηματογραφιστής. Όλα άρχισαν το - όχι και τόσο - μακρινό 2012, όταν ο γόνος του έμπειρου κόουτς αποφάσισε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, για να σπουδάσει στην Ακαδημία Κινηματογράφου της πόλης, που ήταν από τις πιο γνωστές.

Εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές του και μεταξύ άλλων συμμετείχε σε ουκ ολίγες παραγωγές. Mάλιστα, μία από τις συνεργασίες του περιλάμβανε και την διάσημη ηθοποιό, Ιτσιάρ Ιτούνιο, η οποία είναι γνωστή για τον ρόλο της ως Ρακέλ Μουρίγιο, στο «La Casa de Papel». Πέραν αυτού, το portfolio του ο Αϊτόρ περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ και ταινίες που έχουν γυριστεί και στις ΗΠΑ, αλλά και την Ισπανία. Όσον αφορά τη σχέση του με το ποδόσφαιρο, ο γιός του Χοσέ Λουίς έχει υποστηρίξει πως ναι μεν αγαπάει το άθλημα αλλά όχι τόσο όσο και ο πατέρας του.

«Θα έλεγα ότι είναι αδύνατον να απολαμβάνει κανείς το ποδόσφαιρο όσο εκείνος. Αν και έχω τη ζωή μου κι εκείνος τη δική του, παρακολουθώ στενά κάθε βήμα του και, παρά τη διαφορά ώρας, προσπαθώ να μην χάσω κανένα παιχνίδι του» είχε πει σε συνέντευξή του, ενώ σε ερώτηση για το αν θα έκανε ταινία με τον πατέρα του εκείνος απάντησε πως: «Κάποιο έργο μαζί του; Ποιος ξέρει! Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα, ίσως στο μέλλον να το κάνουμε».