H Νike μηνύει τον Shoe Surgeon για παράνομα... χειρουργεία παπουτσιών και ζητά 60 εκατομμύρια δολάρια!

H Νike μηνύει τον Shoe Surgeon για παράνομα... χειρουργεία παπουτσιών και ζητά 60 εκατομμύρια δολάρια!

Γιώργος Γαβριλάκης 13:44 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 12.09.2024

Ο Καλιφορνέζος καλλιτέχνης, Ντομινίκ Τσαμπρόνι, γνωστός και ως «Shoe Surgeon» έχει να αντιμετωπίσει το νομικό τμήμα της Nike, που βλέποντας πως η εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων της έχει... παρατραβήξει, τον μηνύει για 60 εκατομμύρια δολάρια.

Το όνομά του είναι Ντομινίκ Τσαμπρόνι, αλλά όσοι τον γνωρίζουν από την επαγγελματική του ιδιότητα τον φωνάζουν «Shoe Surgeon» ή απλώς ως «The Surgeon». Ένα ψευδώνυμο που μεταφράζεται ως «Χειρουργός Παπουτσιών» ή σκέτο «Χειρούργος» και του έχει... απονεμηθεί επειδή δουλειά του είναι να παίρνει παπούτσια και να τους αλλάζει μορφή. Να κόβει δέρματα, να προσθέτει άλλα και να δημιουργεί προσωποποιημένες εκδοχές γνωστών υποδημάτων για τους εκάστοτε πελάτες του. Σε μία λίστα που περιλαμβάνει διάσημους αθλητές, όπως o ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λος Άντζελες Λέικερς, φημισμένους τραγουδιστές σαν τον Usher και προσωπικότητες που το πορτοφόλι τους... σηκώνει μία τέτοια «επένδυση» για ένδυση.

Ο Κολοσσός της αθλητικής ένδυσης, Nike, παρακολουθεί την δράση του Τσαμπρόνι από το 2017 και έχει γνώση για τον τρόπο που δουλεύει. Άλλωστε, μέσω των social media δεν είναι λίγες οι φορές που παπούτσια της συγκεκριμένης εταιρίας, ακόμα και τα ζευγάρια με την υπογραφή του ΛεΜπρόν, περνάν από τα χέρια του καλλιτέχνη, ο οποίος διατηρεί στούντιο και κατάστημα στο κέντρο του Λος Άντζελες.

H... προκλητική δήλωση του Άνταμ Σίλβερ: «Ο τζόγος προσθέτει αφοσίωση των φιλάθλων στο NBA»
NBA

09:42 - 12.09.2024

H... προκλητική δήλωση του Άνταμ Σίλβερ: «Ο τζόγος προσθέτει αφοσίωση των φιλάθλων στο NBA»

Στη Γενική Συνέλευση του NBA, o κομισάριος Άνταμ Σίλβερ ανέπτυξε τη σκέψη του πίσω από τον στοιχιματισμό στα σπορ και κατέληξε πως «ο τζόγος δεν φέρνει τρομερά έσοδα στη λίγκα, αλλά κάνει τους φιλάθλους αφοσιωμένους στο πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Μόνο που πλέον, η Nike θεωρεί πως ο «Shoe Surgeon» το έχει... παρακάνει και πλέον οι δικηγόροι της έχουν αναλάβει την υπόθεση και έχουν καταφέρει μήνυση, ζητώντας αποζημίωση ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια εταιρεία στρέφεται κατά του Καλιφορνέζου. Είχε προηγηθεί μία διαμάχη με την ιστορική γαλλική εταιρία δερμάτινων προϊόντων (κυρίως τσαντών), Goyard, μόνο που τώρα οι πιέσεις της εταιρίας αθλητικής ένδυσης είναι πολύ μεγαλύτερες.