Το πρώτο signature παπούτσι του Νίκολα Γιόκιτς μπαίνει στα... ράφια: Η νέα συνεργασία του Joker και η τιμή του στην αγορά

Το πρώτο signature παπούτσι του Νίκολα Γιόκιτς μπαίνει στα... ράφια: Η νέα συνεργασία του Joker και η τιμή του στην αγορά

Γιώργος Γαβριλάκης 10:07 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 16.10.2024

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο ο Νίκολα Γιόκιτς τερμάτισε τη συνεργασία του με την Nike, πήγε στην Κίνα για να υπογράψει με την ανερχόμενη «361 degrees» και τον Δεκέμβρη θα βγει στην αγορά το παπούτσι της κινέζικης εταιρείας με την υπογραφή του: To «Joker 1» που θα έχει προσιτή τιμή και ένα δεύτερο αναβαθμισμένο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2025.

Στα τέλη του 2023, ο Νίκολα Γιόκιτς αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με τις χορηγίες του. Μέχρι τότε, αν και είχε ήδη ανακηρυχθεί δύο φορές MVP (πλέον κατέχει τρεις φορές τον τίτλο της κορυφαίας ατομικής διάκρισης) και είχε κατακτήσει ένα δακτυλίδι, βολευόταν κυρίως με τα χρήματα που του προσέφεραν οι Ντένβερ Νάγκετς -και δεν ήταν λίγα.

Πλέον, έχει φθάσει σε σημείο να εισπράττει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, αλλά δεν είχε σοβαρά εισοδήματα όταν έβγαινε έξω από το παρκέ. Η εμπορική του αξία συνολικά δεν είναι ανάλογη της αγωνιστικής του... υπερβολής, αλλά πλέον έχει βρει τον τόπο που θα αναπτύξει κι άλλο τις καταθέσεις του. Κι αυτός ο τόπος ορίζεται κατ' αρχάς από τα σύνορα της Κίνας.

Ο Άνταμ Σίλβερ έχει θέσει έναν βασικό στόχο για το ΝΒΑ: Να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Κίνα!
NBA

13:12 - 11.10.2024

Ο Άνταμ Σίλβερ έχει θέσει έναν βασικό στόχο για το ΝΒΑ: Να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Κίνα!

To 2019 οι διπλωματικές σχέσεις του NBΑ με την Κίνα ταράχθηκαν, λόγω μίας κατάστασης που είχε δημιουργήσει ο τότε GM των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ, αλλά τώρα ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ προσπαθεί να αποκαταστήσει τις (εμπορικές και οικονομικές) σχέσεις, ενημερώνοντας πως «σύντομα σκοπεύουμε να ξαναδούμε αγώνες στην Κίνα».

O Σέρβος σέντερ έχει εγκαταλείψει εδώ και μήνες τη συνεργασία του με τη Nike, που δεν του προσέφερε κάτι περισσότερο από σχεδόν πέντε εκατομμύρια δολάρια για να φοράει τα παπούτσια της, αλλά όταν η «361 degrees» τον προσέγγισε το ποσό που του προσέφερε δεν ήταν δυνατό να το αρνηθεί. Δεν έχει ανακοινωθεί το μέγεθός του, αλλά υπολογίζεται πως είναι πενταπλάσιο (τουλάχιστον) σε σχέση με αυτό που εισέπραττε από τον αμερικανικό κολοσσό στον χώρο της αθλητικής ένδυσης.

Μάλιστα, πλέον είναι έτοιμο και το πρώτο παπούτσι με την υπογραφή του Νίκολα Γιόκιτς, που -όπως αναμενόταν- ονομάζεται «Joker 1». Η Κινεζική εταιρεία, ανερχόμενη στον ανταγωνιστικό κλάδου, που στο portfolio της έχει τη συνεργασία και με τον συμπαίκτη του Γιόκιτς στο Ντένβερ, Άαρον Γκόρντον, ανακοίνωσε πως το νέο της προϊόν και το πρώτο της σειράς του σούπερ σταρ των Νάγκετς, θα βγει στην παγκόσμια αφορά τον Δεκέμβρη. Ακριβή μέρα δεν δόθηκε, παρόλα αυτά σημειώθηκε η τιμή του, που θα είναι τα 100 δολάρια. Επίσης, διέρρευσε πως τον Μάρτιο του 2025 θα βγει και το αναβαθμισμένο μοντέλου, που θα ονομάζεται «Joker 1 GT» και θα κοστίζει λίγο παραπάνω: 140 δολάρια.