Στον 14ο τελικό masters ο Ρόνι Ο' Σάλιβαν σήμερα εναντίον του Άλι Κάρτερ

Ρόνι Ο'Σάλιβαν

Στον 14ο τελικό masters ο Ρόνι Ο' Σάλιβαν σήμερα εναντίον του Άλι Κάρτερ

Γιάννης Λιβανός • 10:34 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 14.08.2024

Σ' έναν ακόμη τελικό στην πλούσια καριέρα του θα παίξει σήμερα το μεσημέρι (15:00, ώρα Ελλάδος) ο πολυνίκης Ρόνι Ο'Σάλιβαν, διεκδικώντας τον 14ο τίτλο the masters απέναντι στον πολύ γνώριμο για εκείνον Άλι Κάρτερ.

Έναν ακόμη τίτλο είναι έτοιμος να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του ο «goat» του σνούκερ, Ρόνι Ο'Σάλιβαν, αντιμετωπίζοντας έναν παίκτη που έχουν παρελθόν. Ο λόγος για τον Άλι Κάρτερ.

Πραγματικά απροσπέλαστος δείχνει ο Ρόνι Ο'Σάλιβαν σ' ένα ακόμη τουρνουά, αποδεικνύοντας περίτρανα γιατί αυτή την στιγμή είναι το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη του σνούκερ. 

Ο δρόμος  του Ρόνι προς τον τελικό

Στη φάση των «16» του τουρνουά the masters «ο πύραυλος» έκαμψε το εμπόδιο του πολύ καλού του φίλου, Ντίνγκ με 6-3, σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε maximum break από τον Κινέζο παίκτη, δηλαδή η μέγιστη συγκομιδή πόντων (15 κόκκινες, 15 μαύρες και μετά όλα τα χρώματα, κίτρινο πράσινο, καφέ, μπλε, ροζ, μαύρο).

Στα προημιτελικά ο Ρόνι συνάντησε τον Μπάρι Χόκινς, τον οποίο νίκησε αρκετά εύκολα, πάλι με σκορ 6-3, για να περάσει στα ημιτελικά του the masters για 15η φορά στην πολυετή του καριέρα. Στους «4» λοιπόν ο Ο'Σάλιβαν αντιμετώπισε τον Μέρφι, νικώντας τον στο «ρελαντί» 6-2, για να προκριθεί σ΄έναν ακόμη τελικό, τον υπ' αριθμόν 119 στα 22 χρόνια που παίζει σνούκερ.

Η πορεία του Άλι Κάρτερ μέχρι τον τελικό

Ο Άλι Κάρτερ απ' την άλλη έχει να παίξει τέσσερα χρόνια σε τελικό the masters και ο δρόμος του μέχρι αυτόν.. δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Για να ακριβολογούμε ο «κυβερνήτης» όπως είναι το παρατσούκλι του παίκτη, αντιμετώπισε στη φάση των «16» τον Μάρκ Γουίλιαμς, νικώντας τον 6-4. 

Στα προημιτελικά ο Κάρτερ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Τζάντ Τράμπ, τον οποίο κατάφερε να νικήσει 6-5 στο deciding frame, εκείνο δηλαδή το frame που θα έκρινε την έκβαση του αγώνα.

Τον ΒορειοΙρλανδό Μάρκ Άλεν συνάντησε στα ημιτελικά ο Κάρτερ, του οποίου και επικράτησε αρκετά εύκολα με 6-3. Κάπως έτσι ο Άλι Κάρτερ θα έχει την ευκαιρία σήμερα κόντρα στον Ο'Σάλιβαν να νικήσει σ' έναν τελικό μετά από πέρυσι, όταν και είχε κατακτήσει το German Masters απέναντι στον Τομ Φορντ με 10-3.

Το παρελθόν μεταξύ Ο'Σάλιβαν και Κάρτερ

Η προΐστορία είναι συγκριτικά υπέρ του Ο'Σάλιβαν, αφού σε 21 αναμετρήσεις, ο Ρόνι έχει 19 νίκες (εκ των οποίων μάλιστα οι δύο σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος σνούκερ, το 2008 και το 2012), ενώ ο Κάρτερ έχει μόλις δύο νίκες.

Στη μία μάλιστα επικράτηση του Κάρτερ απέναντι στον Ο'Σάλιβαν, για τη φάση των «16» του παγκόσμιου πρωταθλήματος σνούκερ του 2018 είχε σημειωθεί και ένα περιστατικό λογομαχίας των δύο παικτών, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα πως ο ένας δεν «πηγαίνει» τον άλλον.

Ρόνι Ο' Σάλιβαν: Η δολοφονία, τα ναρκωτικά, η φυλακή και το «σκοτεινό μυαλό» του ανθρώπου, που ξεπέρασε το ίδιο το σνούκερ!
ΣΠΟΡ

15:24 - 04.12.2023

Ρόνι Ο' Σάλιβαν: Η δολοφονία, τα ναρκωτικά, η φυλακή και το «σκοτεινό μυαλό» του ανθρώπου, που ξεπέρασε το ίδιο το σνούκερ!

Αν κάποιος ψάξει δίπλα από τη λέξη «σνούκερ» στα λεξικά, τότε δίπλα θα βρει το όνομα του Ρόνι Ο' Σάλιβαν. Ο αδιαμφισβήτητα πιο αναγνωρίσιμος και πιο επιτυχημένος παίκτης σνούκερ έχει καταφέρει κάτι μοναδικό, ξεπέρασε και το ίδιο το άθλημα του σνούκερ, με τα πεπραγμένα του όλα αυτά τα χρόνια να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Μένει να φανεί αν ο σημερινός τελικός θα διεξαχθεί με οξυμένα τα πνεύματα ή αν όλα θα κυλήσουν ομαλά. Να θυμίσουμε ότι ο τελικός the masters αποτελεί έναν από τους τρεις σημαντικότερους της χρονιάς μαζί με αυτόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος και του πρωταθλήματος Βρετανίας, ενώ παράλληλα ο νικητής του σημερινού τελικού πέρα από το τρόπαιο θα καρπωθεί και τις 250.000 λίρες που προβλέπει το εν λόγω τουρνουά ως έπαθλο.