Σεξουαλικό σκάνδαλο με Τουρκάλα διαιτητή και τον παρατηρητή διαιτησίας ή προϊόν τεχνητής νοημοσύνης;

Σεξουαλικό σκάνδαλο με Τουρκάλα διαιτητή και τον παρατηρητή διαιτησίας ή προϊόν τεχνητής νοημοσύνης;

Γιώργος Σακελλαρίου 16:42 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 09.10.2024

Η διαιτητής από την Τουρκία Ελίφ Καρααρσλάν υποστήριξε μέσω του δικηγόρου της ότι το βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο, όπου εμφανίζεται η ίδια και ο 61χρονος παρατηρητής διαιτησίας είναι δημιουργία AI.

Σεξουαλικό σκάνδαλο στην Τουρκία ή προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτό είνα το ερώτημα στην υπόθεση της 24χρονης Τουρκάλας Ελίφ Καρααρσλάν και του παρατηρητή διαιτησίας.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέβαλε κυρώσεις και στην Τουρκάλα διαιτητή και στον επικεφαλής της διαιτησίας, τον 61χρονο Ορχάν Ερντεμίρ. Ο λόγος ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου του ζευγαριού.

Ο δικηγόρος της Ελίφ ισχυρίστηκε ότι το υποτιθέμενο βίντεο έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η Ελίφ Καρααρσλάν με τον παρατητηρή Ορχάν Ερντεμίρ αποβλήθηκαν από την ομοσπονδία στις 4 Οκτωβρίου, ενώ το συμβούλιο διαιτησίας της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε ότι οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν. Η Τουρκάλα τιμωρήθηκε για τρεις μήνες με αναστολή και ο Ερντεμίρ για 45 μέρες με αναστολή.

Οι κυρώσεις αφορούν την πιθανότητα να εμφανίζεται το ζευγάρι σε βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. «Ανυπομονώ για την πλήρη υποστήριξή σας και την αγάπη σας σε αυτή τη διαδικασία. Το κλάμα, η κραυγή και η λύπη δεν είναι πράγματα που θα έκανα. Δεν είμαι εγώ. Θα παραμείνω στον σκοπό μου μέχρι το τέλος. Είμαι μόνο μία από τους πολλούς που υφίστανται κακό. ελπίζω να είμαι η τελευταία», ανέφερε σε γραπτή δήλωση η Ελίφ.

Σάλος στη Ρουμανία: Ομάδα χρησιμοποίησε Λατινοαμερικάνο ως γηγενή κι όταν τον ρώτησαν από που είναι έκανε τον κωφάλαλο!
REST OF THE WORLD

18:56 - 25.09.2024

Σάλος στη Ρουμανία: Ομάδα χρησιμοποίησε Λατινοαμερικάνο ως γηγενή κι όταν τον ρώτησαν από που είναι έκανε τον κωφάλαλο!

Απίθανα πράγματα στη Ρουμανία. Σύλλογος χρησιμοποίησε Νοτιοαμερικανό ως Ρουμάνο της U19 και τον παρουσίασαν στον διαιτητή ως κωφάλαλο και αγράμματο παίκτη!

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Τουρκάλα, εξέδωσε ανακοίνωση και υποστήριξε ότι το βίντεο είχε δημιουργηθεί με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

«Ένα μονταρισμένο βίντεο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δεν ήταν το πρωτότυπο και δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω τεχνητής νοημοσύνης από λογαριασμό κάποιου άλλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχει καμία σχέση με την πελάτισσά μου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Όταν εξετάσετε το βίντεο, είναι πολύ σαφές ότι η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη και ότι υποβλήθηκε σε πλήρη επεξεργασία από υπολογιστή. Το βίντεο δημιουργήθηκε με κακόβουλες και εσκεμμένες προθέσεις. Οι ψευδείς εικόνες που δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην πελάτισσά μου Elif KARAARSLAN και οι ισχυρισμοί σχετικά με την εν εξελίξει διαδικασία δίκης είναι εντελώς αντίθετες με την αλήθεια.

Εντοπίστηκαν λογαριασμοί που διαπιστώθηκε ότι παράγουν ψευδείς ειδήσεις και μοιράζονται προσβλητικό περιεχόμενο για την Ελίφ, προκειμένου να αποκτήσουν αλληλεπίδραση σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της νομικής διαδικασία εναντίον αυτών των ατόμων».

Ο Ερντεμίρ, ο οποίος ήταν διαιτητής της FIFA μεταξύ 1999 και 2002, ισχυρίστηκε ότι η φήμη του έχει καταστραφεί ως συνέπεια της υπόθεσης.

«Η καριέρα μου ως διαιτητής και παρατηρητής, την οποία διατήρησα περήφανα για πάνω από 30 χρόνια χωρίς ούτε ένα λεκέ, ανατράπηκε επειδή ο αρμόδιος μοιράστηκε τις πληροφορίες», είπε ο Ερντεμίρ, σύμφωνα με τη Sun.

«Η φήμη μου στα μάτια της οικογένειάς μου, του φιλικού μου κύκλου και της διαιτητικής κοινότητας έχει καταστραφεί».