Όταν ο Τόμας Τούχελ... σέρβιρε ποτά σε μπαρ της Στουτγκάρδης!

Ο Τόμας Τούχελ στην παρουσίαση της FA - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Όταν ο Τόμας Τούχελ... σέρβιρε ποτά σε μπαρ της Στουτγκάρδης!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:53 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 17.10.2024

Η καριέρα του Τόμας Τούχελ ως ποδοσφαιριστής σταμάτησε απότομα και, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, έφτασε σε σημείο να εργάζεται ως μπάρμαν στη Στουτγκάρδη.

Την απογοητευτική εικόνα στην Εθνική Αγγλίας καλείται να αλλάξει ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος αποτελεί πλέον ο νέος προπονητής της αντιπάλου της Ελλάδας. Ο Γερμανός τεχνικός φέρει ένα «βαρύ» βιογραφικό και σε αυτό ποντάρουν οι άνθρωποι της FA, ούτως ώστε να υπάρξει βελτίωση στις τάξεις των «τριών λιονταριών».

Πράγματι, ο 51χρονος προπονητής έχει πλούσια εμπειρία από τα γήπεδα ποδοσφαίρου, την οποία σύλλεξε τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Βέβαια, όσον αφορά το πρώτο σκέλος - αυτό του ποδοσφαιριστή - ο Τόμας Τούχελ δεν έκανε την καριέρα που ήθελε. Ο ίδιος έπαιζε ως κεντρικός αμυντικός για την ΣΣΦ Ουλμ 1846 Φούσμπαλ, εντούτοις αναγκάστηκε να αποσυρθεί το 1998, σε ηλικία 25 ετών, μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο.

Μπορεί ο Τόμας Τούχελ να γίνει ο επόμενος... Ρεχάγκελ;
REST OF THE WORLD

13:07 - 17.10.2024

Μπορεί ο Τόμας Τούχελ να γίνει ο επόμενος... Ρεχάγκελ;

Ο Τόμας Τούχελ είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για την Αγγλία και η Αγγλία για τον ίδιο. Αν καταφέρει και εκπληρώσει την υπόσχεση πως «θα φέρει πάλι στο σπίτι» ένα τρόπαιο, θα γίνει ο δεύτερος ξένος προπονητής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Μόνο ένας έχει καταφέρει να κατακτήσει μεγάλη διοργάνωση με άλλη Εθνική και δεν είναι άλλος, από τον μεγάλο Ότο Ρεχάγκελ.

Ο ίδιος, λοιπόν, σε εκείνο το σημείο αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα γήπεδα και η ζωή του πήρε μία εντελώς διαφορετική τροπή. Όπως αποκάλυψε ο Τούχελ στις δηλώσεις του, στο διάστημα μετά τον τραυματισμό του έπιασε δουλειά ως μπάρμαν στη Στουτγκάρδη. «Δεν θα ήθελα με τίποτα να είχε πιει τα κοκτέιλ που έφτιαχνα στην αρχή. Βέβαια, σιγά-σιγά ανέπτυξα μια νέα αυτοπεποίθηση στο μπαρ, βάρδια με βάρδια, βράδυ μετά το βράδυ», είπε μεταξύ άλλων.

Εντούτοις, ο Γερμανός δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη «στρογγυλή θεά» και επικοινώνησε με το τότε αφεντικό της Στουτγάρδης, Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν επικεφαλής του αθλητισμού και της ανάπτυξης της Red Bull GmbH. Ο Τούχελ ήθελε να κάνει δοκιμαστικό με τους αναπληρωματικούς του συλλόγου, θεωρώντας ότι ήταν ικανός να παίξει μετά από εννέα μήνες χωρίς να κλωτσήσει μπάλα.

Ωστόσο, η βλάβη στο γόνατο δεν του επέτρεψε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Παρόλα αυτά, ο Ράγκνικ εντυπωσιάστηκε με τις τακτικές γνώσεις του Τούχελ. Ως εκ τούτου του πρότεινε να ενταχθεί σιγά - σιγά στην ακαδημία του συλλόγου, μέχρι που ο νεαρός ανέλαβε την ομάδα Κ14 το 2000. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...