Γιατί τα κρεβάτια των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό είναι από χαρτόκουτα

Γιατί τα κρεβάτια των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό είναι από χαρτόκουτα

Sportal newsroom 12:06 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 07.08.2024

Η Coco Gauff θεωρείται και είναι αθλήτρια υψηλού προφίλ. Η 20χρονη τενίστρια ήταν νικήτρια του U.S. Open, μία από τους σημαιοφόρους της Team USA και από τους πιο «εμπορικούς» αθλητές στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όταν εκείνη μιλάει, ο κόσμος ακούει. Έτσι, όταν η Gauff ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok από το εσωτερικό του Ολυμπιακού Χωριού μετά την τελετή έναρξης των Αγώνων, δεν ήταν έκπληξη που έγινε viral.

Το βίντεο δείχνει... ξέφρενες σκηνές: ένα στενό διαμέρισμα, γεμάτο με αθλήτριες που ετοιμάζονται σε κάθε γωνιά του, ρούχα σκορπισμένα στο πάτωμα και έναν πανικό ώστε οι διαγωνιζόμενες να είναι έτοιμες στην ώρα τους.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε με τίτλο «θηλυκή οργή», έχει την εξής λεζάντα: «10 κορίτσια, δύο μπάνια. Ολυμπιακό Χωριό».

Αυτή είναι η πραγματικότητα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024: είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, αλλά τα περισσότερα από τα αστέρια του - οι ίδιοι οι αθλητές - ζουν ουσιαστικά σε κοινόχρηστα καταλύματα που αρμόζουν περισσότερο σε φοιτητές. Στα σχόλια της ανάρτησής της στο TikTok, η Gauff επιβεβαίωσε ότι ήταν η μόνη γυναίκα Αμερικανίδα τενίστρια που παρέμενε ακόμα στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Όλα τα κορίτσια του τένις μετακόμισαν σε ένα ξενοδοχείο εκτός από εμένα, οπότε τώρα μόνο... πέντε κορίτσια για δύο μπάνια», έγραψε.

Η πρώτη έκδοση του Ολυμπιακού Χωριού εμφανίστηκε πριν από 100 χρόνια στο Παρίσι, με τους αθλητές να στεγάζονται σε ξύλινες καλύβες και να τους ζητείται να πληρώνουν. Αν και οι συνθήκες είναι αναμφίβολα καλύτερες τώρα, οι αθλητές εξακολουθούν να έχουν τα παράπονά τους.

Ένα από αυτά, έχει να κάνει με τα περίφημα κρεβάτια από χαρτόνι, τα οποία αποτελούν ίσως την πιο δημοφιλή πηγή συζήτησης. Είναι κατασκευασμένα από χαρτόνι, αλλά όχι για να αποτρέψουν τις ερωτικές συνευρέσεις μεταξύ αθλητών και αθλητριών, όπως είχε ακουστεί. Η φήμη ότι έχουν σκοπό να αποτρέψουν το σεξ, καταρρέοντας στις έντονες κινήσεις, είναι αναληθής.

Τα βίντεο έχουν δείξει ότι το στρώμα — κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά — είναι λεπτό, αλλά μπορεί να αναποδογυριστεί για να διαλέξει κάποιος ανάμεσα σε μια πιο σκληρή και μια πιο μαλακή πλευρά.

«Το κρεβάτι είναι χάλια», έγραψε η Αμερικανίδα σταρ της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς. «Αλλά παίρνουμε επιστρώματα για στρώματα, οπότε ελπίζουμε ότι θα βελτιωθεί».

Η Coco Gauff δανείστηκε ένα κάλυμμα στρώματος από την ομάδα της τοξοβολίας, αλλά ο γυμναστής Φρέντερικ Ρίτσαρντ, είχε μια άλλη λύση - έφερε μαζί του το δικό του στρώμα από την Αμερική.

Γιατί οι κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες φορούν χοντρά μπουφάν πριν πέσουν στην πισίνα;
SPORT+

09:28 - 03.08.2024

Γιατί οι κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες φορούν χοντρά μπουφάν πριν πέσουν στην πισίνα;

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Ρίγκαν Σμιθ έκανε την εμφάνισή της στην πισίνα, πριν από τον ημιτελικό στα 200 μέτρα πεταλούδα, μοιάζοντας έτοιμη να προστατευτεί από την κακοκαιρία μιας χειμωνιάτικης μέρας στην πατρίδα της, τη Μινεσότα.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. «Πραγματικά μου αρέσει πολύ το κρεβάτι», είπε χάλκινη Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις Γιασμίν Χάρπερ από τη Μεγάλη Βρετανία. «Μου αρέσει το σκληρό κρεβάτι, οπότε είναι υπέροχο για μένα. Και το χωριό είναι πολύ ωραίο. Έχει ρυθμιστεί πολύ καλά — μοιάζει με το PC game «Sims»- είναι σχεδόν κινούμενο».

Και στο Τόκιο κρεβάτια από χαρτόκουτα

Σε κρεβάτια από ανακυκλωμένα χαρτόκουτα κοιμόντουσαν και οι αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Τα στρώματα είναι φτιαγμένα από πολυαιθυλένιο το οποίο επρόκειτο να επαναχρησιμοποιηθεί μετά τους Αγώνες για την παρασκευή πλαστικών προϊόντων. Ένα αντίγραφο των φιλικών προς το περιβάλλον διαμερισμάτων των αθλητών είχε παρουσιαστεί στα Μέσα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών χρειάστηκαν 18.000 κρεβάτια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και 8.000 για τους Παραολυμπιακούς.

Το μήκος των κρεβατιών έφτανε τα δύο μέτρα και δέκα εκατοστά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορούσαν να αντέξουν βάρος 200 κιλών.

Υπενθυμίζεται πως η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είχε ανακοινώσει από το 2017 ότι και τα μετάλλια των αθλητών θα κατασκευάζονταν από υλικά ανακυκλωμένων συσκευών. Η Ιαπωνία, που κατάφερε να κάνει τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, φιλικούς προς το περιβάλλον, κατασκεύασε την δάδα των αγώνων από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, τα βάθρα από ανακυκλωμένα υλικά οικιακής χρήσης και πλαστικό που ανασύρθηκε από τον ωκεανό, ενώ το ρεύμα προερχόταν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!