Μόουζες Ράιτ: Ο ψηλός που μπορεί να ορίσει τη σεζόν του Ολυμπιακού | Sportal Explainer (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 18:01 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 14.08.2024

Οι τραυματισμοί των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ δίνουν στον Μόουζες Ράιτ την μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του. Ο 26χρονος Αμερικανός είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα για να καλύψει το κενό στην front line του Ολυμπιακού και καλείται πλέον να δείξει τι αξίζει στο επίπεδο της EuroLeague.

Οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ έμειναν εκτός δράσης για τον Ολυμπιακό, που δεν είχε τέτοια πρόθεση, αλλά αναγκάστηκε να κινηθεί στην αγορά προκειμένου να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε. Ο «εκλεκτός» του Γιώργου Μπαρτζώκα λοιπόν, είναι ο Μόουζες Ράιτ

Ο 26χρονος μαγνήτισε τα βλέμματα πάνω του με την παρουσία του στο τούρκικο πρωτάθλημα. Εκεί όπου με την Μερκεζεφέντι κατέγραψε στην στατιστική του 26.4 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.4 κοψίματα. Νούμερα που έπεισαν τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει, φέρνοντας κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με το αγωνιστικό προφίλ του Μιλουτίνοφ και του Φαλ. 

Είναι δυναμικός και το παιχνίδι του προσεγγίζει την εικόνα παικτών όπως ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού. Αγωνίζεται με αυτή την ταχύτητα και την ενέργεια, συν του ότι δεν διστάζει να εκτελέσει από μακριά, στις περιπτώσεις που ο αμυντικός τον... προκαλέσει. Όχι βέβαια πως το τρίποντο αποτελεί μία συστηματική του ιδέα. Ταυτόχρονα στην άμυνα διακρίνεται για την αντίληψη, αλλά κυρίως για την συλλογή των ριμπάουντ.

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Μόουζες - Έρχεται άμεσα στην Ελλάδα
EUROLEAGUE

16:44 - 26.01.2024

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Μόουζες - Έρχεται άμεσα στην Ελλάδα

Ο Μόουζες Ράιτ είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού, με τον Αμερικανό να ανακοινώνεται μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και να αναμένεται άμεσα στην Αθήνα, με την άφιξή του να υπολογίζεται για το Σάββατο 27/1.

Έχει μικρή εμπειρία από το ΝΒΑ με Κλίπερς και Μάβερικς, ενώ πέρασε και από την Κίνα. Ο Ολυμπιακός όμως είναι πλέον το επόμενο βήμα του και η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του!