Παρί Σεν Ζερμέν - Νιουκάστλ 1-1: Πέναλτι ή όχι; Είναι τελικά «μυρωδιάς» o Μαρτσίνιακ; | Sportal EXPLAINER
i

©printscreen

Παρί Σεν Ζερμέν - Νιουκάστλ 1-1: Πέναλτι ή όχι; Είναι τελικά «μυρωδιάς» o Μαρτσίνιακ; | Sportal EXPLAINER

Κώστας Τσιακλής • 10:56 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 14.08.2024

Ο Σωτήρης Κωσταβάρας μιλάει για το πέναλτι της Παρί Σεν Ζερμέν που σήκωσε μεγάλες αντιδράσεις και αναλύει τον κανονισμό που υπάρχει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχθηκε τη Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. 

Οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 1-1 και ο «όμιλος του θανάτου» όπως είναι γνωστός θα απασχολήσει το ποδοσφαιρικό κοινό μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Αυτό γιατί μόνο η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση, με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Νιούκαστλ και Μίλαν να διεκδικούν τόσο το δεύτερο εισιτήριο του Champions League, όσο και αυτό του Europa League.

Στο ματς της Παρί με τη Νιούκαστλ, η φάση που «έκλεψε» την παράσταση ήταν αυτή του 90+6' όταν οι Παριζιάνοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Τίνο Λιβραμέντο. Αρχικά ο διαιτητής του αγώνα, Σιμόν Μαρτσίνιακ, δεν υπέδειξε την άσπρη βούλα όμως το έκανε έπειτα από την παρέμβαση του VAR και τον έλεγχο μέσω του On-Field Review. 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο σώμα του Λιβραμέντο και μετά στο χέρι. Ο Σωτήρης Κωσταβάρας λοιπόν θέλησε να δώσει «φως» στην υπόθεση και μας εξηγεί τον κανονισμό που αντιστοιχεί σε αυτές τις περιπτώσεις και μας αποκαλύπτει αν τελικά είχε δίκιο ο Μαρτσίνιακ που έδωσε πέναλτι.

Αναλυτικά η επεξήγηση του Σωτήρη Κωσταβάρα: