Βατή κλήρωση για την ΑΕΚ στο EHF European League
i

© Intime

Βατή κλήρωση για την ΑΕΚ στο EHF European League

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:01 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 14.08.2024

Στον δεύτερο όμιλο με αντιπάλους την Γκόρνικ, την Κριένς και τη νικήτρια του ζευγαριού Ίσταντς - Ανόβερο κληρώθηκε η ΑΕΚ στο EHF European League.

Βατή ήταν η κλήρωση της ΑΕΚ στο EHF European League. Η Ένωση, που την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Handball Premier, κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο με αντιπάλους την πολωνική Γκόρνικ, την ελβετική Κριένς και τo νικητή ανάμεσα στη σουηδική Ίσταντς και τη γερμανική ομάδα Ανόβερο.

Σύμφωνα με το φορμάτ της διοργάνωσης, οι δύο πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθεί νέο όμιλος με τέσσερις ομάδες, από τον οποίο οι δύο πρώτες θα προκριθούν στα προημιτελικά.

Ο πρώτος όμιλος είναι ο πιο δύσκολος. Σε αυτόν κληρώθηκαν η γαλλική Ναντ, η πορτογαλική Μπενφίκα, η σουηδική Κρίστιανσταντ ο νικητής ανάμεσα σε Βάρνταρ (Βόρεια Μακεδονία) και Ράιν Νέκαρ Λόβεν (Γερμανία).

Oι 6 αγωνιστικές θα πραγματοποιηθούν από 17 Οκτωβρίου έως 5 Δεκεμβρίου. Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την EHF τις επόμενες ημέρες μετά από επικοινωνία και τυχόν αιτήματα για αλλαγές από τις ομάδες.

«Η πρώτη εκτίμηση, γνωρίζοντας το επίπεδο των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτόν τον θεσμό, ο οποίος είναι πολύ υψηλού επιπέδου, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε πλήρη εικόνα και γνώση σε ποιον θεσμό αγωνιζόμαστε. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και με απόλυτο σεβασμό, καθώς είναι υπολογίσιμες ομάδες», ανέφερε μετά την κλήρωση ο Αλέξης Αλβανός, προπονητής της ΑΕΚ.