Η ΑΕΚ ανακοίνωσε διαγώνια από τις ΗΠΑ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε διαγώνια από τις ΗΠΑ

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:31 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 26.06.2024

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τη διαγώνια Ζόε Γουεδέρινγκτον.

Η Ζόε Γουεδέρινγκτον είναι η νέα διαγώνια της ΑΕΚ. Η Ένωση ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την παίκτρια από τις ΗΠΑ, που θα σηκώσει το μεγάλο βάρος στην επίθεση της ομάδας του Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο την επόμενη σεζόν.

Η Ζόε Γουεδέρινγκτον είναι η τέταρτη ξένη που ανακοινώνει η Ένωση για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Στο ρόστερ της ΑΕΚ θα βρίσκονται ακόμη η πασαδόρος από την Ιαπωνία Άκι Μόμι, η ακραία από τις ΗΠΑ Μπριάνα Έντουαρντς και η Σέρβα ακραία Σάρα Σακραντζίγια.

Η ΑΕΚ, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Ολυμπιακό στο Final 4 του Λουτρακίου. Η Ένωση κατέλαβε την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών. Η ΑΕΚ πέρασε χωρίς πρόβλημα το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση των πλέι οφ και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Ζόε Γουεδέρινγκτον. Η γεννηθείσα στις 07/12/2001 Αμερικανίδα διαγώνια θα ενισχύσει το τμήμα του Βόλεϊ Γυναικών τη νέα σεζόν.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια, ύψους 1,88 (!), ξεκίνησε την καριέρα της από το Πανεπιστήμιο της Utah, όπου έμεινε μέχρι το 2022. Από το 2022 μέχρι τις αρχές του 2024 βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο της Penn State, ενώ εδώ και λίγους μήνες αγωνιζόταν για λογαριασμό της Atenienses de Manati του Πουέρτο Ρίκο. Μάλιστα, στο Πουέρτο Ρίκο ήταν η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, σε μία χρονιά που η ομάδα της τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Ζόε, καλώς ήρθες στην ομάδα μας!», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΚ για τη Ζόε Γουεδέρινγκτον.

Η Ζόε Γουεδέρινγκτον γεννήθηκε το 2001 και έχει ύψος 188 εκατοστά. Έπαιξε βόλεϊ στο πανεπιστήμιο της Γιούτα και στη συνέχεια στο Penn State. Η νέα διαγώνια της ΑΕΚ έπαιξε για λίγους μήνες στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο. Η Ζόε Γουεδέρινγκτον ήταν πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος και η ομάδα της κατέλαβε τη δεύτερη θέση.