Κοντά στην πασαδόρο Άκι Μόμι η ΑΕΚ

Κοντά στην πασαδόρο Άκι Μόμι η ΑΕΚ

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:37 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 29.05.2024

Η ΑΕΚ είναι σε προχωρημένες επαφές με τη Γιαπωνέζα πασαδόρο με Άκι Μόμι.

Κοντά σε μία πολύ καλή κίνηση είναι η ΑΕΚ, που βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη Γιαπωνέζα πασαδόρο Άκι Μόμι. Οι δύο πλευρές δεν έχουν δώσει ακόμα τα χέρια, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο.

Η Άκι Μόμι γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2000 στην Ιαπωνία. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας της και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Έχει ύψος 176 εκατοστά και εφόσον δώσει τα χέρια με την ΑΕΚ, τότε θα είναι η πρώτη φορά που αγωνιστεί στη Ευρώπη αφού έχει παίξει σε μέχρι σήμερα καριέρα της μόνο στην πατρίδα της.

Η Άκι Μόμι θα είναι η τρίτη ξένη της ΑΕΚ, που βρίσκεται σε αναζήτηση και μίας διαγώνιας, που θα σηκώσει το βάρος της επίθεσης. Μετά τη συμφωνία με τον προπονητή Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο, η Ένωση διαμορφώνει σταδιακά το ρόστερ της για τη νέα σεζόν.

Η Εύα Χαντάβα, που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τη διετή παρουσία της στην Ιαπωνία, ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η Σάρα Σακρατζίγια, η Μπριάνα Έντουαρντς και η Μάρα Ράπτη θα πλαισιώσουν την έμπειρη Ελληνίδα στα άκρα.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ θα έχει αμιγώς ελληνικό κέντρο με την Κατερίνα Γιώτα, την Άννα Καλαντάτζε και την Αγγελική Καββαδία, που επιστρέφει στην Ένωση μετά την περσινή παρουσία της στον Απολλώνιο. Η Ευαγγελία Τουλγκαρίδου μαζί με την Εύη Γεωργιάδου θα σηκώσουν το βάρος της υποδοχής.

Η ΑΕΚ τη σεζόν, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, κατέλαβε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο. Η Ένωση, με τον Γιουνούς Οτσάλ στον πάγκο, αποκλείστηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, που στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο. Στο Κύπελλο, η ΑΕΚ έφτασε μέχρι τον τελικό όπου έχασε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό.