«Έπιασε δουλειά» η ΑΕΚ (gallery)
i

© Γραφείο τύπου ΑΕΚ

«Έπιασε δουλειά» η ΑΕΚ (gallery)

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:22 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:22 - 22.08.2024

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ ξεκίνησε την προετοιμασία της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Την πρώτη της προπόνηση για την επόμενη αγωνιστική σεζόν έκανε η ομάδα βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ. Η Ένωση, αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι, έχει υψηλούς στόχους σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο νέος τεχνικός της «Ένωσης», Τζιανρόσι Πασκουαλίνο (που αντικαθιστά τον Γιουνούς Οτσάλ), είχε στη διάθεσή του όλες τις αθλήτριες στο Κλειστό του Ολυμπιακού Χωριού, το οποίο θα αποτελεί και τη νέα σεζόν την έδρα της ομάδας. Το «παρών» από πλευράς Διοίκησης και στελεχών έδωσαν ο Γενικός Αρχηγός, Ηλίας Χατσίκας, και ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Πάνος Λούπος.

Η ΑΕΚ άλλαξε σχεδόν όλο της το ρόστερ. Η μόνη παίκτρια που παρέμεινε από την περσινή σεζόν είναι η Ελένη Τσιτσιπλάμη. Η Ένωση θα έχει στις τάξεις της την Εύα Χαντάβα, που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τη διετή παραμονή της στην Ιαπωνία.

Την επόμενη αγωνιστική σεζόν, η ΑΕΚ θα έχει στο ρόστερ της πέντε ξένες, τις Αμερικανίδες Μπριάνα Έντουαρντς (ακραία) και Ζόι Γουεδέρινγκτον (διαγώνια), την Γιαπωνέζα πασαδόρο Άκι Μόμι, την Τσέχα κεντρική Βερόνικα Τρίνκοβα και την Σέρβα ακραία Σάρα Σακράτζιγια. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε παιχνίδι ο Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο θα πρέπει να επιλέγει τις τέσσερις που θα αγωνιστούν.

Το ρόστερ της ΑΕΚ

Πασαδόροι: Άκι Μόμι (Ιαπωνία), Εβελίνα Φλιάκου

Διαγώνιες: Ζόι Γουεδέρινγκτον (ΗΠΑ), Ελένη Τσιτσιπλάμη

Ακραίες: Εύα Χαντάβα, Μπριάνα Έντουαρντς (ΗΠΑ), Μάρα Ράπτη, Σάρα Σακράτζιγια (Σερβία)

Κεντρικές: Αγγελική Καββαδία, Ιωάννα Πολυνοπούλου, Βερόνικα Τρίνκοβα (Τσεχία)

Λίμπερο: Ευαγγελία Τουλγαρίδου, Ευδοξία Γεωργιάδου

Προπονητής: Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο (Ιταλία)

Θυμίζουμε ότι την περασμένη αγωνιστική σεζόν η ΑΕΚ κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών. Η Ένωση απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Στο Κύπελλο η ΑΕΚ έφτασε μέχρι το final 4, του Λουτρακίου και νίκησε στον ημιτελικό με 3-0 σετ τον Άρη, αλλά στον τελικό ηττήθηκε 3-0 από τον Ολυμπιακό, που επέστρεψε στις κατακτήσεις τροπαίων.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!