«Σειρήνες» από την Ιταλία για τη Λαμπρινή Κωνσταντινίδου
i

© Intime

«Σειρήνες» από την Ιταλία για τη Λαμπρινή Κωνσταντινίδου

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:37 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:14 - 29.05.2024

Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου ετοιμάζεται βαλίτσες για την Ιταλία.

Έτοιμη για το μεγάλο βήμα στην καριέρα της είναι η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου. Η διεθνής πασαδόρος, μετά τη διετή παρουσία της στην ΑΕΚ, εμφανίζεται μέσα στις περιπτώσεις που εξετάζονται από τη Μιλάνο.

Ιστοσελίδες στη γειτονική χώρα που ασχολούνται με το βόλεϊ, η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου φιγουράρει ψηλά στη μεταγραφική λίστα του προπονητή Μάριο Γκασπάρι. Η Θεσσαλονικιά πασαδόρος προορίζεται να αποτελέσει δίδυμο με την Αλέσια Όρο, που θα έχει θέση βασικής.

Εφόσον η Κωνσταντινίδου μετακινηθεί στη Μιλάνο, τότε θα έχει συμπαίκτρια τη σούπερ σταρ του αθλήματος Πάολα Εγκόνου. Στο ρόστερ της ιταλικής ομάδας βρίσκονται ακόμη η Μύριαμ Σίλα αλλά και η Γαλλίδα ακραία Έλενα Καζατέ. Η ενδεχόμενη μεταγραφή της Λαμπρινής Κωνσταντινίδου στην Ιταλία επιβεβαιώνει τη διαρκή άνοδο του βόλεϊ γυναικών στην Ελλάδα.

Η Μιλάνο συμμετείχε στον φετινό τελικό του Champions League, όπου ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Κονελιάνο. Η ομάδα του ιταλικού βορρά ήταν ακόμη φιναλίστ στο Κύπελλο και το Σούπερ Καπ ενώ κατέλαβε την τρίτη θέση στο Καμπιονάτο.

Η Κωνσταντινίδου θα βρει στην Ιταλία, αν η μεταγραφή της ολοκληρωθεί, τη Μάρθα Ανθούλη. Η διεθνής διαγώνια ανανέωσε το συμβόλαιό της με την Κιέρι (κατέκτησε το CEV Cup) και θα συνεχίσει την πορεία της στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου ξεκίνησε το βόλεϊ στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα τον Ηρακλή. Σε ηλικία 18 έφυγε για πρώτη φορά από την Ελλάδα προκειμένου να συνδυάσει τον αθλητισμό με τις σπουδές φοιτώντας αρχικά στο κολλέγιο της δυτικής Βιρτζίνια και στη συνέχεια στο Τέξας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 22 ετών για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στην πρώτη της χρονιά στα «ερυθρόλευκα» κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ. Στη συνέχεια, η διεθνής πασαδόρος αγωνίστηκε στον Άρη και τη Θέτιδα Βούλας.

Στα μέσα της σεζόν 2020-2021 κι αφού το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών διακόπηκε, έπαιξε βόλεϊ στη Μακάμπι Χάιφα. Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου τη σεζόν 2021-2022 στον ΑΟ Θήρας και ακολούθησε η διετία στην ΑΕΚ. Ως αρχηγός, μάλιστα, της Ένωσης, σήκωσε το πρώτο Κύπελλο βόλεϊ γυναικών στην ιστορία του συλλόγου στο Final 4 της Αρτάς τη σεζόν 2022-2023.