Ανακοίνωσε Ντέβιες η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Ντέβιες η ΑΕΚ

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:48 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 17.09.2024

Η ερασιτεχνική ΑΕΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Γουίλσον Ντέβιες για την ομάδα χάντμπολ ανδρών του συλλόγου.

Ακόμη μία προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας χάντμπολ ανδρών ανακοίνωσε η ερασιτεχνική ΑΕΚ. Η Ένωση συμφώνησε με τον διεθνή Πορτογάλο περιφερειακό Γουίλσον Ντέβιες.

Ο πολύ έμπειρος παίκτης έχει αγωνιστεί στο Champions League με τη φανέλα της Πόρτο, ενώ με την ομάδα της Πορτογαλίας κατέκτησε έξι διαδοχικά πρωταθλήματα. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Ντέβιες έπαιξε στη γαλλική Σατρ. Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Handball premier ξεκινάει αυτή την εβδομάδα. Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Ιωνικό στην πρεμιέρα και τη δεύτερη αγωνιστική θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ.

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γουίλσον Ντέβιες. Ο 36χρονος (07/09/1988) διεθνής Πορτογάλος περιφερειακός, ύψους 1,92 μ., υπέγραψε το συμβόλαιό του και εντάσσεται στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ.

Ο Γουίλσον Ντέβιες ξεκίνησε το χάντμπολ από την Sporting Lisboa, όπου αγωνίστηκε από το 2000 έως το 2006. Τη διετία 2006-2008 αγωνίστηκε για λογαριασμό της ισπανικής RGC Covadonga, ενώ στη συνέχεια έκανε το άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για την Porto. Με τους «μπλε» κατέκτησε 6 σερί Πρωταθλήματα και 1 Σούπερ Καπ, ενώ παράλληλα σημείωσε δεκάδες συμμετοχές στο Champions League και το EHF Cup.

Το συγκλονιστικό μήνυμα του προπονητή της ΑΕΚ στο χάντμπολ: «Γι' αυτό η ομάδα μας είναι διαφορετική»
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

18:40 - 15.09.2024

Το συγκλονιστικό μήνυμα του προπονητή της ΑΕΚ στο χάντμπολ: «Γι' αυτό η ομάδα μας είναι διαφορετική»

Ένα ιδιαίτερο μήνυμα έστειλε ο Φρεντερίκ Μπουζόν, προπονητής της ομάδας χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ μετά την επίσκεψη της ομάδας στο Μουσείο της Ιστορίας της ομάδας και στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Το 2014 πήρε μεταγραφή για την γαλλική Nantes, με την οποία κατέκτησε το Λιγκ Καπ, ενώ την επόμενη διετία (2015-2017) αγωνίστηκε στη Ρεν. Ακολούθησαν οι επίσης γαλλικές Dunkirk HGL (2017-2019) και US Ivry (2019-2022) και το 2022 φόρεσε τη φανέλα της Eurofarm Pelister, κατακτώντας το Πρωτάθλημα. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο επέστρεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της C’ Chartres MHB.

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Πορτογαλίας.

Γουίλσον, καλώς ήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!», αναφέρει η ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Σημειώνεται ότι την περασμένη αγωνιστική σεζόν η ΑΕΚ δεν κατέκτησε κάποιο τρόπαιο. Η Ένωση απώλεσε το πρωτάθλημα της Handball premier με 3-2 από τον Ολυμπιακό ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τη Δράμα σε νοκ άουτ προημιτελικό.