Τέλος από την ΑΕΚ ο Μαντάλινιτς
i

© Intime

Τέλος από την ΑΕΚ ο Μαντάλινιτς

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:31 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 21.06.2024

Η ερασιτεχνική ΑΕΚ με μία ανάρτηση στο instagram αποχαιρέτησε τον Στίπε Μαντάλινιτς.

Ο Στίπε Μαντάλινιτς αποχωρεί από την ομάδα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ. Η Ένωση αποχαιρέτησε τον διεθνή Κροάτη μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην ομάδα.

Ο Στίπε Μαντάλινιτς αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι το 2022. Ο 31χρονος παίκτης ήταν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες της Ένωσης τα δύο χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Μαντάλινιτς είναι ο δεύτερος παίκτης που αποχαιρετά η ΑΕΚ μετά τον Πάτρικ Λέμος. Ο Βραζιλιάνος πλέι μέικερ θα συνεχίζει την καριέρα του στην Ταταμπάνια.

Όσο για τον Μαντάλινιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Kuwaiti Burgan Club με την οποία υπέγραψε ετήσιο συμβόλαιο για την σεζόν 2024-25.

Ο 31χρονος διεθνής Κροάτης Στίπε Μάνταλινιτς (40 φορές διεθνής με την Κροατία), πριν από την ΑΕΚ είχε παίξει σε αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο δεξιόχειρας χαντμπολίστας είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων στη FOX Berlin της Γερμανίας, το Ζάγκρεμπ της Κροατίας και την Πέλιστερ της Βόρειας Μακεδονίας.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στο χάντμπολ χωρίς να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Η Ένωση αποκλείστηκε από τη Δράμα σε νοκ άουτ προημιτελικό στο Κύπελλο και απώλεσε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με 3-2 στη σειρά των τελικών.

Θυμίζουμε ότι στον πάγκο της ΑΕΚ θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Φρέντερικ Μπουζόν, που ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ένωση.

Πέντε λεπτά αρκούσαν για τον Ολυμπιακό, 33-29 την ΑΕΚ και πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της Handball premier. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 33-26 της ΑΕΚ στο κλειστό της Ηλιούπολης έκανε το 3-2 στη σειρά των τελικών και σήκωσε την κούπα.

Ο πέμπτος τελικός ήταν ντέρμπι μέχρι το 49ο λεπτό και το 25-25. Σε εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός σημείωσε έξι διαδοχικά αναπάντητα τέρματα μέσα σε πέντε λεπτά, προηγήθηκε 31-25 με τον Καραμπουρνιώτη και εξασφάλισε ουσιαστικά τη νίκη. Αυτό είναι το τέταρτο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό (2018, 2019, 2022) και ένατος τίτλος συνολικά στην ιστορία του τμήματος αφού έχει 3 Κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ. Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε στον τελικό του EHF European Cup, όπως απώλεσε το τρόπαιο από τη Βάλουρ στη διαδικασία των πέναλτι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως πέρσι, έτσι και φέτος το πλεονέκτημα έδρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος αφού δεν έγινε μπρέικ.