Ανακοινώθηκε ο Ατανασίεβιτς από τον Ολυμπιακό

Ανακοινώθηκε ο Ατανασίεβιτς από τον Ολυμπιακό

17:50 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 20.08.2024

Ο Αλεκσάνταρ Ατανασίεβιτς είναι παίκτης του Ολυμπιακού και με τη βούλα, αφού ανακοινώθηκε από την ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός κάλυψε το κενό που άφησε η φυγή του Στερν με τον Σέρβο διαγώνιο, Αλεκσάνταρ Ατανασίεβιτς.

Η οικονομική πρόταση της Ζιράτ στον Τόνσεκ Στερν ανάγκασε τον Ολυμπιακό να δείξει τα αντανακλαστικά του!

Οι Πειραιώτες το απόγευμα της Τρίτης 20/8, ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Αλεκσάνταρ Ατανασίεβιτς ο οποίος προέρχεται από το... ακριβό πρωτάθλημα της Κίνας.

Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά έκαναν την υπέρβασή τους και πλέον ευελπιστούν η ομάδα να πρωταγωνιστήσει σε όποια διοργάνωση θα συμμετάσχει φέτος.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς. Ο διεθνής Σέρβος διαγώνιος (ημ. γέννησης 4/9/1991, 2,02μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του συλλόγου.

Ο Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων διαγώνιων, με σπουδαία καριέρα και «βαρύ» βιογραφικό, γεμάτο ατομικές διακρίσεις και τρόπαια, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και Εθνικών ομάδων.

Την περσινή σεζόν (2023-24), κατέκτησε το κινέζικο πρωτάθλημα, με την Σανγκάη Μπράιτ και αναδείχθηκε κορυφαίος διαγώνιος, ενώ από το 2013 έως το 2021, έκανε μεγάλη καριέρα στην Περούτζια, στο κορυφαίο ιταλικό πρωτάθλημα. Με την ιταλική ομάδα, κατέκτησε έξι τίτλους, ενώ έφτασε στον τελικό του CEV Champions League, την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Ο Σέρβος διαγώνιος ξεκίνησε από την Παρτιζάν (2007-11), με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 2011. Στη συνέχεια, έπαιξε στην Σκρα (2011-13), ενώ μετά την Περούτζια, επέστρεψε στην πολωνική ομάδα, για άλλα δύο χρόνια (2021-23). Με την Σκρα, αγωνίστηκε στον τελικό του CEV Champions League, το 2012, ενώ πανηγύρισε και δύο τρόπαια.

Στο παλμαρέ του, κατέχει... αμέτρητα ατομικά βραβεία, καθώς έχει αναδειχθεί, μεταξύ άλλων, κορυφαίος σκόρερ και κορυφαίος διαγώνιος σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και στην Ιταλία, τη Σερβία, την Κίνα και στο CEV Champions League!

Με την Εθνική Σερβίας, ο Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς έδωσε το «παρών» στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ στο φετινό VNL, είχε 51,3% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Όσον αφορά στα μετάλλιά του με την Σερβία, έχει κατακτήσει δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (δύο χάλκινα) και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2016 (ένα ασημένιο, ένα χάλκινο).

«Χαρούμενος που έρχομαι σε έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους»

Στην πρώτη του δήλωση ως παίκτης του Ολυμπιακού, ο Ατανασίεβιτς είπε:

«Αισθάνομαι καταπληκτικά! Επιτέλους ξεκουράστηκα, μετά από μακρά σεζόν, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινώ ξανά τις προπονήσεις και ακόμα πιο χαρούμενος, που έρχομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, τον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο στην Ελλάδα, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη σε όλα τα αθλήματα!

Οι προσωπικοί μου στόχοι σχετίζονται απόλυτα με τους στόχους του συλλόγου. Θέλω και θα δώσω το μέγιστο σε κάθε αγώνα, ώστε να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κερδίσει νέα τρόπαια στο βόλεϊ. Είναι ένας σύλλογος με πολλά τρόπαια. Καθώς είμαι Σέρβος, καταλαβαίνω και ξέρω την ιστορία και τη νοοτροπία του συλλόγου και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ήρθα στον Ολυμπιακό! Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού και να νιώσω αυτό το πνεύμα του συλλόγου».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!