Σκοτώθηκε σε τροχαίο η πρώην αθλήτρια Αλεξάντρα Πολ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η πρώην αθλήτρια Αλεξάντρα Πολ

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:28 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 14.08.2024

Η Αλεξάντρα Πολ, πρώην αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την πόλη Οντάριο.

Θρήνος στον αθλητικό κόσμο του Καναδά προκλήθηκε από τον θάνατο της Αλεξάντρα Πολ. Η 31χρονη πρώην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την πόλη Οντάριο.

Η πρώην αθλήτρια επέβαινε στο αυτοκίνητό της σε δρόμο όπου γίνονταν έργα. Κάποια στιγμή, ο οδηγός ενός φορτηγού έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να πέσει πάνω σε επτά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ήταν και της Πολ, σκοτώνοντας την αθλήτρια.

Η αστυνομία του Οντάριο ανέφερε ότι το φορτηγό δεν κατάφερε να επιβραδύνει. Στο αυτοκίνητο της Πολ επέβαινε και ο δέκα μηνών γιος της που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Την είδηση του θανάτου της 31χρονης αθλήτριας γνωστοποίησε η ομοσπονδία καλλιτεχνικού πατινάζ του Καναδά.

Η Αλεξάντρα Πολ γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1991 στο Τορόντο του Καναδά. Ασχολήθηκε με το καλλιτεχνικό πατινάζ από μικρή ηλικία. Τον Φεβρουάριο του 2009 ξεκίνησε να αγωνίζεται μαζί με τον Μίτσελ Ισλάμ.

Το ζευγάρι αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι το 2014. Αποσύρθηκαν από την αγωνιστική δράση το 2016. Η Πολ και το Ισλάμ ήταν ζευγάρι και στη ζωή. Οι δύο πρώην αθλητές παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021 και λίγο αργότερα καλωσόρισαν τον γιο τους.

Tags: