Διπλό του Ολυμπιακού στον Άλιμο
i

© Intime

Διπλό του Ολυμπιακού στον Άλιμο

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:57 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:13 - 18.10.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 12-10 του Αλίμου σε αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της Α1 πόλο γυναικών.

Ο Ολυμπιακός έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 12-10 του Αλίμου στα νότια προάστια, σε ένα ματς που κρίθηκε ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο όταν η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη πήρε διαφορά τριών τερμάτων.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Άλιμος δεν πέτυχε γκολ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε την ποιότητά του και έφτασε στη νίκη. Για την ομάδα του Πειραιά πέτυχαν από τρία γκολ η Φωτεινή Τριχά και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. Ο ενισχυμένος τη φετινή σεζόν Άλιμος έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό κόντρα στον Ολυμπιακό, που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πάνου Βέργου και στη συνέχεια η Ειρήνη Νίνου ισοφάρισε στην παίκτρια παραπάνω. Η Κλαούντια Μαρλέτα με σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 2-1 της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 2-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Βασιλικής Πλευρίτου. Με γκολ των Νατάσα Ριμπάνσκα και Τίνας Κοντογιάννη, ο Άλιμος προηγήθηκε 4-2 στα μισά του δεύτερου οκταλέπτου. Η Τριχά μείωσε για τον Ολυμπιακό, αλλά η Ασημάκη έφερε τον Άλιμο και πάλι στο +2 για το 5-3. Με τέρμα της Χριστίνας Σιούτη και της Άμπι Άντριους η ομάδα του Πειραιά ισοφάρισε 5-5 στο φινάλε της δεύτερης περιόδου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε για πρώτη φορά με γκολ της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη ενώ με τέρμα της Άμπι Άντριους η διαφορά έφτασε τα δύο γκολ υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Η Μυριοκεφαλιτάκη διαμόρφωσε το 5-8, που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Άλιμος μείωσε 6-8 με τέρμα της Ελληνιάδη. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα των τριών τερμάτων για το 7-10 με εύστοχο πέναλτι της Νίνου. Ο Άλιμος μείωσε στο γκολ με τέρματα των Ασημάκη και Κοντογιάννη, αλλά η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο 9-12 με τη Φωτεινή Τριχά και τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. Η Κλαούντια Μαρλέτα μείωσε 10-12 που ήταν και το τελικό σκορ.