Τέλος από τον Απόλλωνα Σμύρνης Νίκος Δεληγιάννης
i

© Intime

Τέλος από τον Απόλλωνα Σμύρνης Νίκος Δεληγιάννης

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:59 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 21.06.2024

Ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με τον προπονητή Νίκο Δεληγιάννη.

Με νέο προπονητή θα πορευθεί την επόμενη αγωνιστική σεζόν ο Απόλλων Σμύρνης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Δεληγιάννη.

Οι δρόμοι των δύο πλευρών χωρίζουν μετά από τέσσερα χρόνια κοινής πορείας γεμάτη όμορφες στιγμές και σημαντικές επιτυχίες. Με τον Νίκο Δεληγιάννη στον πάγκο ο Απόλλων Σμύρνης κατάκτησε το Challenger Cup τον Απρίλιο του 2023, που ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό του συλλόγου. Ακόμη, ο Απόλλων έπαιξε και στον τελικό του Κυπέλλου φέτος όπου απώλεσε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό.

«Η διοίκηση του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Δεληγιάννη, τον οποίο ευχαριστεί για την πολύ σημαντική προσφορά του στην ομάδα μας.

Μετά από τέσσερα πολύ όμορφα χρόνια συμπόρευσης οι δρόμοι της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» και του 48χρονου προπονητή χωρίζουν.

Ο Νίκος Δεληγιάννης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης τον Νοέμβριο του 2020, οδηγώντας τους «κυανόλευκους» σε πλείστες διακρίσεις εντός και εκτός των ελληνικών τειχών με κορυφαία, βεβαίως, την κατάκτηση του LEN Challenger Cup τον Απρίλιο του 2023!

Μια σπουδαία επιτυχία που θα μείνει χαραγμένη με χρυσά και ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία του Συλλόγου μας όσο και στην προπονητική διαδρομή του ιδίου.

Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ευχαριστεί ξανά τον Νίκο Δεληγιάννη για τη σημαντική προσφορά του στο τμήμα Υδατοσφαίρισης του Συλλόγου, το οποίο τη σεζόν που τελείωσε έφτασε και στην παρθενική παρουσία του στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

𝚴ί𝛋𝛐, 𝛆𝛋𝛕𝛊𝛍𝛐ύ𝛍𝛆 𝛃𝛂𝛉𝛊ά 𝛕𝛈 𝛔𝛑𝛐𝛖𝛅𝛂ί𝛂 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛗𝛐𝛒ά 𝛔𝛐𝛖 𝛔𝛕𝛐𝛎 𝚨𝛑ό𝛌𝛌𝛚𝛎𝛂 𝚺𝛍ύ𝛒𝛎𝛈ς 𝛋𝛂𝛊 𝛔’ 𝛆𝛖𝛘𝛂𝛒𝛊𝛔𝛕𝛐ύ𝛍𝛆 𝛑𝛐𝛌ύ 𝛄𝛊𝛂 𝛕𝛂 ό𝛍𝛐𝛒𝛗𝛂 𝛘𝛒ό𝛎𝛊𝛂 𝛕𝛈ς 𝛋𝛐𝛊𝛎ής 𝛍𝛂ς 𝛔𝛖𝛍𝛑ό𝛒𝛆𝛖𝛔𝛈ς. 𝚬𝛊ς 𝛕𝛐 𝛆𝛑𝛂𝛎𝛊𝛅𝛆ί𝛎…», αναφέρει η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Νίκος Δεληγιάννης διέγραψε μία αξιοθαύμαστη πορεία ως αθλητής προτού μπει στην προπονητική. Ο 48χρονος τεχνικός διέπρεψε ως τερματοφύλακας με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας.

Ως παίκτης του Ολυμπιακού, ο Νίκος Δεληγιάννης κατέκτησε ένα Champions League, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ καπ, 12 πρωταθλήματα και 12 Κύπελλα Ελλάδας πριν κρεμάσει το σκουφάκι του το 2015. Αγωνιζόμενος με την Εθνική Ελλάδας, ο Νίκος Δεληγιάννης συμμετείχε σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων το 2000, το 2004, το 2008 και το 2012 με αποκορύφωμα την τέταρτη θέση στην Αθήνα. Ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο του Μόντρεαλ το 2005.