Απόψε γίνεται ο αγώνας που κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει, αλλά όλοι θέλουν να δουν!

Άρμαντ Ντουπλάντις - Κάρστεν Γουόρχολμ

Απόψε γίνεται ο αγώνας που κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει, αλλά όλοι θέλουν να δουν!

Κώστας Τόπας 14:09 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 04.09.2024

Ο Άρμαντ Ντουπλάντις και ο Κάρστεν Γουόρχολμ, Οι δύο κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ θα τρέξουν σε αγώνα 100 μέτρων στη Ζυρίχη που έχει ενθουσιάσει τους θαυμαστές.

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο σταρ του στίβου, του Άρμαντ Ντουπλάντις και του Κάρστεν Γουόρχολμ. Και οι δύο έχουν κάνει σχεδόν τα πάντα για διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως επίσης και οι δύο κατέχουν το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ στο αντίστοιχο άθλημά τους.

Ο Σουηδοαμερικανός Άρμαντ Ντουπλάντις μόλις ανέβασε τον πήχη, πηδώντας 6,26 μέτρα τον Αύγουστο. Ο Νορβηγός ειδικός στα 400 μέτρα με εμπόδια, Κάρστεν Γουόρχολμ, σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια με τα 45,94 στο Τόκιο το 2021. Και υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που μάχονται: Η έντονη προσπάθεια για τη νίκη!

Οι δύο αθλητές θα αναμετρηθούν στα 100 μέτρα στη Ζυρίχη την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και οι οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σπουδαία μονομαχία μεταξύ αυτών των δύο.

Ο Γουόρχολμ είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2021 και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ ο Ντουπλάντις είναι διπλός Ολυμπιονίκης και έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ 10 φορές.

Οι δύο «Τιτάνες» θα τρέξουν για τη νίκη μπροστά σε μια sold-out αρένα, το Letzigrund Stadium στη Ζυρίχη στις 22:30. Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας, χάρη στους διοργανωτές συνεργάτες Weltklasse Zurich, Puma και Red Bull.

«Έλεγε ότι φαίνομαι γρήγορος και έλεγα "ας το δούμε"», λέει ο Ντουπλάντις. Ο Γουόρχολμ αποδέχτηκε την πρόκληση αφού ο Σουηδοαμερικανός ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να κερδίσει. «Με τον εγωισμό μου και με το πόσο πολύ σκέφτομαι τον εαυτό μου, έπρεπε να αποδεχτώ», εξηγεί ο Νορβηγός.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!