Τι κάνει ο άνθρωπος: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον απίθανο Ντουπλάντις (vid)

Τι κάνει ο άνθρωπος: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον απίθανο Ντουπλάντις (vid)

Sportal newsroom 19:10 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 25.08.2024

Ο Αρμάν Ντουπλάντις κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ για δέκατη φορά με 6,26 μ.!

Ο Αρμάν «Μόντο» Ντουπλάντις συνεχίζει να γράφει ιστορία!

Ο Σουηδός κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού με 6,25 μ., παραμένει ανικανοποίητος και πέτυχε μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Σουηδός σούπερ σταρ έκανε το θαύμα του ξανά αυτή την Κυριακή στην Πολωνία, βελτιώνοντας τον ρεκόρ του κατά ένα εκατοστό, για να το τοποθετήσει στα 6,26 μέτρα και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για δέκατη φορά.

Δείτε το άλμα του Ντουπλάντις

Ο Ντουπλάντις, λοιπόν, χρειάστηκε μόλις 19 μέρες μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι για να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

«Δεν υπάρχουν λόγια για το πόσο καταπληκτικός είναι αυτός ο τύπος. Παρακολουθήστε και απολαύστε, είναι ασύγκριτος», ανέφεραν τα μεγάλα δίκτυα. Ο Σουηδός σταρ, σε κάθε περίπτωση, επέστρεψε δυναμικά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκανε 6,15 στη Λωζάνη, όπου προσπάθησε να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, χωρίς να τα καταφέρει.

Ο Ντουπλάντις απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια στο Χορζόφ της Πολωνίας, όμως, στο δεύτερο ο 24χρονος σταρ «πέταξε» και πέτυχε το δέκατο παγκόσμιο ρεκόρ στην καριέρα του.

Δεύτερος τερμάτισε ο Σαμ Κέντρικς και τρίτος ο δικός μας Εμμανουήλ Καραλής, που πέρασαν τα έξι μέτρα.

Η ανταμοιβή για το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 44.000 ευρώ για τον Σουηδό, ενώ θα πάρει περίπου 100.000 δολάρια για την πρωτιά.