Αρχές Οκτωβρίου οι αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. στην ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Αρχές Οκτωβρίου οι αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. στην ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Sportal newsroom 16:40 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 21.08.2024

Οι αρχαιρεσίες θ’ αφορούν στην εκλογή προέδρου διοικητικού συμβουλίου, 10 τακτικών μελών Δ.Σ., μετά πέντε αναπληρωματικών μελών αυτού και 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής με ένα αναπληρωματικό μέλος αυτής.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης τις αρχαιρεσίες της για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Το ανακοίνωσε με τη σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για την Παρασκευή 04/10 με τη χρήση της τεχνολογίας. Αν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία τότε η Γ.Σ. μετατίθεται για την επόμενη ημέρα, Σάββατο 05/10 και ώρα 10:00, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Οι αρχαιρεσίες θ’ αφορούν στην εκλογή προέδρου διοικητικού συμβουλίου, 10 τακτικών μελών Δ.Σ., μετά πέντε αναπληρωματικών μελών αυτού και 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής με ένα αναπληρωματικό μέλος αυτής. Επίσης θα εκλεγεί ένας τακτικός εκπρόσωπος και ένας αναπληρωματικός για την εκπροσώπηση της ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.).

Στην ανακοίνωσή της η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δίνει και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για τη διαδικασία. Στην ιστοσελίδα της ανάρτησε σήμερα και τον πίνακα με τα 70 σωματεία, που έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. της 4ης ή 5ης Οκτωβρίου 2024.

Αναλυτικά η πρόσκληση σύγκλησης Τακτικής Γ.Σ., που απέστειλε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προς τα σωματεία – μέλη της με δικαίωμα ψήφου και υπογράφουν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας Βλάσης Γεωργίου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχοντας υπόψη:

I. Το Ν. 4726/2020 (ΦΕΚ 181/Α/18-9-2020 ) όπως αυτός ισχύει

II. Το Ν.2725/1999 (ΦΕΚ 181/Α/17-6-1999) όπως αυτός τροποποιημένος και συμπληρωμένος ισχύει σήμερα III. To N. 4115/2015 και ιδία το άρθρο 138 παρ.7 σε συνδυασμό με το άρθρο 7 παρ.4 του Ν. 4726/2020.

IV. Το Ν.5128 ΦΕΚ 118/Α/30-7-2024 και ιδία το άρθρο 84

V. Το ισχύον καταστατικό της ομοσπονδίας μας στα άρθρα που δεν αντίκεινται ως προς το περιεχόμενό τους με το Ν. 4726/2020.

VI. Την υπαριθμ. 69/10-7-2024 απόφασή του ΔΣ .

Κ Α Λ Ε Ι

Τα Σωματεία – Μέλη της με δικαίωμα ψήφου σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 15:00 με χρήση σύγχρονων μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.)

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης (άρθρο 10 παρ. 4 ισχύοντος καταστατικού ΕΦΟΕπΑ).

2. Εκλογή 3 μελών Εφορευτικής Επιτροπής για όλες τις ψηφοφορίες εκτός των αρχαιρεσιών. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από τους διορισμένους από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Δικαστικούς Αντιπρόσωπους.

3. Υποβολή και συζήτηση οικονομικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2025

4. Διενέργεια φανερής ψηφοφορίας για την έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2025.

5. Υποβολή διοικητικού απολογισμού του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για την χρονική περίοδο από 28/03/2021 έως και την ημέρα διεξαγωγής της Γ.Σ. (άρθρο 11, παρ. 3, εδ. 1, ισχύοντος καταστατικού Ε.Φ.Ο.Επ.Α.).

6. Υποβολή οικονομικού απολογισμού για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Αυγούστου 2024 ( άρθρο 11, παρ. 2 ισχύοντος καταστατικού Ε.Φ.Ο.Επ.Α.).

7. Ανάγνωση Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής για τo ως άνω χρονικό διάστημα (από 1/1/2024 έως και 31 Αυγούστου 2024) (άρθρο 3, παρ.3, εδ.2 του ισχύοντος καταστατικού Ε.Φ.Ο.Επ.Α.)

8. Τοποθετήσεις, ερωτήσεις, διευκρινίσεις μελών Γ.Σ. για τα θέματα της παρούσας ημερήσιας διάταξης με α/α 5 και 6.

9. Διενέργεια φανερής ψηφοφορίας με ανάταση των χειρών για την απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη για τα ως άνω χρονικά διαστήματα που αφορούν στο διοικητικό και οικονομικό απολογισμό (άρθρο 11 παρ. 2 του ισχύοντος καταστατικού Ε.Φ.Ο.Επ.Α.).

10. Αρχαιρεσίες με μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, για την εκλογή Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου, 10 τακτικών μελών Διοικητικού Συμβουλίου μετά πέντε (-5-) αναπληρωματικών μελών αυτού (άρθρο 6 παρ.1 Ν.4726/20) και 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής μεθ’ ενός (-1-) αναπληρωματικού μέλους αυτής.

11. Διεξαγωγή μυστικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή ενός (-1-) τακτικού εκπροσώπου και ενός (-1-) αναπληρωματικού του για την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -Ε.Ο.Ε., (άρθρο 7 παρ.4 Ν 4726/20 & άρθρο 5 παρ.3 και 4 ισχύοντος καταστατικού Ε.Φ.Ο.Επ.Α.)

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η κατά το νόμο και το ισχύον καταστατικό προβλεπόμενη απαρτία την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 15:00, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα, 5 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε και θα βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Στις 23/08/2024, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν 4726/20 η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα υποβάλλει προς έγκριση στην ΓΓΑ κατάλογο με τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη ΓΣ της 04/10/2024 ή της τυχόν επαναληπτικής της, την 05/10/2024.

Ο κατάλογος που οριστικά θα εγκριθεί από την ΓΓΑ των εχόντων δικαίωμα ψήφου Σωματείων – μελών, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας το αργότερο μέχρι την 18η Σεπτεμβρίου 2024 (Ν.4726/20, άρθρο 5, παρ.3). Τα σωματεία – μέλη που αναφέρονται στον συνημμένο κατάλογο υποχρεούνται να δηλώσουν τον τακτικό και αναπληρωματικό εκπρόσωπό τους μέχρι την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 (άρθρο 7 παρ. 2 ισχύοντος καταστατικού Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Τόσο ο τακτικός όσο και ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος του δικαιουμένου ψήφου σωματείου, ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να είναι μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου (άρθρο 7, παρ. 1 Ν 4726/2020) τούτου αποδεικνυόμενου με απόσπασμα Γ.Σ. και πρακτικού συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα.

Οι υποψηφιότητες για το αξίωμα του Προέδρου του ΔΣ, των μελών του ΔΣ , και της Εξελεγκτικής Επιτροπής πρέπει να υποβληθούν έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 (άρθρο 15 παρ.3 καταστατικού) με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ([email protected]). Οι υποψήφιοι για όλα τα ως άνω αξιώματα υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για συγκεκριμένο αξίωμα, η οποία συνοδεύεται από βεβαίωση του σωματείου τους ότι είναι τακτικά μέλη με δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται. Το ίδιο ισχύει και για τους υποψήφιους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή - ΕΟΕ. Η υποψηφιότητα στην ΕΟΕ δεν αποκλείει την υποψηφιότητα στα καταστατικά όργανα της ομοσπονδίας.

Υποψήφιος να εκλεγεί στα καταστατικά όργανα της Ομοσπονδίας μπορεί να είναι μόνο μέλος σωματείου – μέλους της Ομοσπονδίας, που έχει δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται εφόσον το σωματείο του έχει αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη ΓΣ. (άρθρο 5. παρ.4 Ν 4726/20). Το ίδιο ισχύει και για την εκλογή των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (άρθρο 5. παρ.4 της ισχύοντος καταστατικού Ε.Φ.Ο.Επ.Α.).

Μετά την παρέλευση της ως άνω ημερομηνίας, η κατάθεση υποψηφιοτήτων δεν γίνεται δεκτή. Σημειώνεται ότι επί των υποψηφιοτήτων εφαρμόζεται οι διατάξεις του ν. 2725/1999 ως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί στον έλεγχο των νόμιμων προϋποθέσεων των υποψηφιοτήτων και θα εκδώσει σχετική απόφαση με τον τελικό πίνακα των υποψηφίων, ο οποίος θα δημοσιευθεί πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης.

Οι έγγραφες αντιρρήσεις κατά του πίνακα των ανακηρυχθέντων από το Διοικητικό Συμβούλιο υποψηφίων, κατατίθενται στην γραμματεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τρεις (-3-) ημερολογιακές ημέρες πριν την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και εκδικάζονται μέχρι και την παραμονή της ημέρας διεξαγωγής από το Διοικητικό Συμβούλιο (καταστατικό άρθρο 15, παρ.6)

Ισχύουν σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 6 του Ν 4726/20 τα κωλύματα για την εκλογή σε καταστατικά όργανα της Ομοσπονδίας.

H συμμετοχή των Μελών στην Γενική Συνέλευση, η διαπίστωση της απαρτίας για την έναρξή της, η ψηφοφορία επί του πρώτου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης και η συζήτηση επί όλων των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης θα πραγματοποιηθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Microsoft Teams. Οι εκπρόσωποι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την ψηφιακή πλατφόρμα «Microsoft Teams» στην ηλεκτρονική συσκευή [ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet ή κινητό τηλέφωνο (smartphone)] με την οποία θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Σημειώνεται ότι η συσκευή θα πρέπει να διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο.

Για θέματα 1,2,4,6,9 θα διεξαχθούν φανερές ψηφοφορίες με ανάταση των χειρών από την 3μελή Εφορευτική Επιτροπή (θέμα 2 της παρούσης). Στη συνέχεια, για τα θέματα 10, 11 η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί συγκεντρωτικά μέσω της ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ από την τριμελή εφορευτική επιτροπή που θα ορίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου διεξάγονται με ενιαία ψηφοδέλτια υποψηφίων προέδρων και συμβούλων. Τα ψηφοδέλτια διαιρούνται σε δύο επιμέρους τμήματα. Στο πρώτο τμήμα, το οποίο τίθεται στο επάνω μέρος του ψηφοδελτίου, αναγράφονται, με αλφαβητική σειρά, τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων προέδρων. Στο δεύτερο τμήμα, αναγράφονται, επίσης με αλφαβητική σειρά, τα ονοματεπώνυμα των υποψήφιων συμβούλων. Ο εκλογέας ψηφίζει τον υποψήφιο πρόεδρο και τους υποψήφιους σύμβουλους της προτίμησής του. Ο εκλογέας σταυροδοτεί με έναν (1) σταυρό τον υποψήφιο πρόεδρο της προτίμησής του και δικαιούται να σταυροδοτήσει υποψήφιους σύμβουλους μέχρι τα δύο τρίτα (2/3) του συνόλου των προς εκλογή θέσεων, συνυπολογιζόμενης και αυτής του προέδρου.

Η εκλογή γίνεται κατά τη σειρά των σταυρών προτίμησης που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι. Υποψήφιος πρόεδρος που κατά την πρώτη ψηφοφορία λαμβάνει ποσοστό ψήφων τουλάχιστον είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των εγκύρων ψηφοδελτίων, εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καταλαμβάνοντας τη θέση του υποψήφιου συμβούλου που εκλέγεται έχοντας λάβει τους λιγότερους σταυρούς προτίμησης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ δύο ή περισσότερων υποψήφιων προέδρων, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των ισοψηφησάντων. Αν κατά τη δεύτερη ψηφοφορία προκύψει εκ νέου ισοψηφία, ο Πρόεδρος εκλέγεται με τη διαδικασία του πρώτου εδαφίου της παρ.6 του άρθρου 5 Ν. 2725/1999 σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 14 και της παρ. 2 του άρθρου 24 Ν.2725/1999, όπως κάθε φορά ισχύουν. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ υποψήφιων συμβούλων, εφόσον πρόκειται για ισοψηφήσαντες που έχουν λάβει τους λιγότερους σταυρούς προτίμησης, η τελική κατάταξη γίνεται με κλήρωση ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής. ο αριθμός των υποψηφίων από κάθε φύλο πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με το σαράντα τοις εκατό (40%) του αριθμού των προς εκλογή θέσεων, συνυπολογιζομένης και αυτής του Προέδρου.

Ο αριθμός των υποψηφίων από κάθε φύλο πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των προς εκλογή θέσεων, συνυπολογιζόμενης και αυτής του προέδρου. Αν κατά τον υπολογισμό που γίνεται με βάση το προαναφερθέν κλάσμα προκύπτει δεκαδικός αριθμός, αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως προηγούμενη ακέραιη μονάδα. (άρθρο 84 Ν.5128 /30-7-2024)», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Tags: