Απολύθηκε προπονητής γιατί έδωσε «συγχαρητήρια» στον Πούτιν: «Δεν περίμενε τόσο έντονες αντιδράσεις»
i

© Youtube / InfoM TV

Απολύθηκε προπονητής γιατί έδωσε «συγχαρητήρια» στον Πούτιν: «Δεν περίμενε τόσο έντονες αντιδράσεις»

Sportal newsroom 21:15 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 14.08.2024

Ένα συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν έφερε την απόλυση του Σέρβου προπονητή, Βλαντιμίρ Γιοβάνοβιτς.

Ο Βλαντιμίρ Γιοβάνοβιτς ήταν -μέχρι πρότινος- προπονητής της ομάδας Βίμσι, που είναι τρεις φορές πρωταθλήτρια Εσθονίας. Ωστόσο, τα συγχαρητήρια που έδωσε στον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω μίας ανάρτησης του στο Facebook θεωρήθηκαν απαράδεκτα από τους Εσθονούς και είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από τον πάγκο της ομάδας.

Συγκεκριμένα, στις 7 Οκτωβρίου, ο Γιοβάνοβιτς μοιράστηκε τη φωτογραφία του Πούτιν στο προφίλ του στο Facebook και τη συνόδεψε με ένα συγχαρητήριο μήνυμα. «Ζήτω ο συνονόματος! Σέρβοι και Ρώσοι αδέρφια για πάντα», έγραψε χαρακτηριστικά σε μία ανάρτηση που έφερε την απόλυση του.

«Τερματίσαμε τη συνεργασία μας γιατί ο προπονητής συμπεριφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο στα κοινωνικά δίκτυα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον προπονητή μας να συμπεριφέρεται έτσι όσο ο πόλεμος με την Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο διευθυντής του συλλόγου, Αντρέι Γκολοβίν, στα εσθονικά ΜΜΕ.

«Ο Γιοβάνοβιτς είπε ότι κατανοούσε την απόφαση του συλλόγου. Μας είπε ότι η ανάρτηση στο Facebook δεν είχε πολιτική χροιά. Γνωρίζουμε ότι οι Σέρβοι είναι φιλικοί προς τους ανατολικούς γείτονές μας, επομένως δεν περίμενε ότι το συγχαρητήριο μήνυμά του θα αντιμετώπιζε τόσο σκληρές αντιδράσεις», πρόσθεσε ο Γκολοβίν.

Εισβολέας διέκοψε προσωρινά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με μήνυμα κατά του Πούτιν (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:37 - 20.08.2023

Εισβολέας διέκοψε προσωρινά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με μήνυμα κατά του Πούτιν (vid)

Κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών ανάμεσα σε Αγγλία και Ισπανία, ένας άνδρας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μπλούζα, με μήνυμα κατά του Πούτιν και υπέρ της Ουκρανίας.

Έτσι, μετά από το εν λόγω ποστάρισμα ο Βλαντιμίρ Γιοβάνοβιτς έχασε τη δουλειά του, παρόλο που είχε υπογράψει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Tags: