Έκανε το «μπαμ» ο Ολυμπιακός: Απέκτησε την Ράικροου, τερματοφύλακα της εθνικής Γαλλίας!

Έκανε το «μπαμ» ο Ολυμπιακός: Απέκτησε την Ράικροου, τερματοφύλακα της εθνικής Γαλλίας!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:09 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:11 - 02.06.2024

Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την μεταγραφική του ενίσχυση στο πόλο γυναικών, καθώς απέκτησε την Μάια Ράικροου, γκολκίπερ της εθνικής Γαλλίας. Καλύπτοντας έτσι με ιδανικό τρόπο την αποχώρηση της Σταματοπούλου, αφού η 29χρονη Αμερικανογαλλίδα είναι από τις καλύτερες τερματοφύλακες στον κόσμο.

Άμεση ήταν η απάντηση του Ολυμπιακού στην αποχώρηση της Ιωάννας Σταματοπούλου, που μετά από 12 χρόνια παρουσίας με τα ερυθρόλευκα, τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με το σκουφάκι του Αλίμου.

Η ομάδα του Πειραιά προχώρησε σε μια εντυπωσιακή ρελάνς, καθώς απέκτησε την Μάια Ράικροου! Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες γκολκίπερ στον κόσμο και στέλεχος της εθνικής Γαλλίας.

Γεννημένη στις 19 Μαρτίου του 1995, η Ράικροου αγωνίστηκε στο NCAA με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Η Αμερικανογαλλίδα γκολκίπερ στέφθηκε έξι φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας με την Λιλ (2019-24), ενώ κατέκτησε Χρυσό μεταλλιο με τις ΗΠΑ στο World league του 2017 στην Κίνα. Ήταν η βασική τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας στο Παγκόσμιο της Ντόχα, ενώ θα δώσει το παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Μάϊά Ράϊκρόου είναι πλέον αθλήτρια του Ολυμπιακού και υπέγραψε 2ετές συμφωνητικό συνεργασίας!

Ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής γυναικών για τους Ολυμπιακούς - Οι αθλήτριες που κλήθηκαν

Στις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η «γαλανόλευκη» κέρδισε το εισιτήριο για τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού μετά τη νίκη της κόντρα στην Ιταλία με 7-6 στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

Για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας έχουν κληθεί 23 αθλήτριες. Λίγες ημέρες μετά το φινάλε της Α1 πόλο γυναικών, που ολοκληρώθηκε με πρωταθλητή για 11η σερί χρονιά τον Ολυμπιακό, οι αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν λίγες ανάσες προτού μπουν στα βαθιά με τελικό προορισμό τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 08:30 το πρωί στο ΟΑΚΑ οι 23 αθλήτριες έχουν δώσει ραντεβού με το προπονητικό επιτελείο για την έναρξη της προετοιμασίας. Το διάστημα 16-20 Ιουνίου η προετοιμασία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας.

Αναλυτικά οι 23 αθλήτριες που κάλεσε η κ.Καμμένου είναι οι: Αλεξάνδρα Ασημάκη (ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON), Ευαγγελία Καρύτσα, Διονυσία Κουρέτα, Ελευθερία Φουντωτού (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR), Αριάδνη Καραμπέτσου, Ειρήνη Νίνου, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Σωτηρέλη (ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE), Αθηνά-Δήμητρα Γιαννοπούλου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώυη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).

Tags: