Ανανεωμένο κατά 60% το νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ
i

Ο Κώστας Κεντέρης © Intime

Ανανεωμένο κατά 60% το νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:42 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:42 - 30.09.2024

Αρκετά διαφοροποιημένο θα είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ μετά τις αρχαιρεσίες της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου.

Ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό θα είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Στις αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η Σοφία Σακοράφα επανεξελέγη και πάλι με ευρεία αποδοχή από τα σωματεία. Η Σοφία Σακοράφα έλαβε 145 ψήφους ανάμεσα στα 240 σωματεία που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Συνολικά, 8 από τα 20 μέλη της απερχόμενης διοίκησης ανανέωσαν τη θητεία τους.

Συγκεκριμένα επανεξελέγησαν ο Α΄ αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης, ο Β΄ αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Πετσούλας, ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο Ταμίας, Γιάννης Λιούμπας, ο Αναπληρωτής ταμίας, Γιάννης Μυστακίδης. Την επανεκλογή τους εξασφάλισαν και οι Τασούλα Κελεσίδου (η οποία διατήρησε και τη θέση της εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ), Χάρης Παπαδιάς και Κώστας Τριαντάφυλλος.

Για πρώτη φορά παίρνουν θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επτά νέα μέλη, οι Κυριακή Γαλάνη, Λαμπρινή Αναστοπούλου, Ευγενία Νικολετοπούλου, Γιώργος Καλαντζής, Γιώργος Συμεωνίδης, Βασίλης Ζήκας και Βασίλης Καρανάσσος.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επέρχονται πέντε παλαιά μέλη οι Ξένια Αργειτάκη, Δημήτρης Χαχάμης, Λούλα Καρατζά, Θανάσης Χασκής και Γιάννης Ψωμιάδης. Αλλαγή σελίδας είχαμε και στη θέση της αναπληρωματικής εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, με την Κατερίνα Κόφφα να αντικαθιστά την Ξένια Αργειτάκη.

Δεν επανεξελέγησαν 8, πρώην πια, μέλη του ΔΣ: ο Γ΄ αντιπρόεδρος, Γιάννης Θεμελίδης, η Β’ Ειδική γραμματέας, Παρασκευή Παχατουρίδου και τα μέλη, Αλέξης Αλεξόπουλος, Πέτρος Μαντάς, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιάννης Μπόλλας, Κωνσταντίνα Ρετσινά και Νίκος Τσώνης.

Υπήρχε και μια 4άδα που επέλεξε να μην διεκδικήσει για διάφορους λόγους την επανεκλογή της. Πρόκειται για τον τέως Α’ Ειδικό γραμματέα, Παναγιώτη Δημάκο και τα τέως μέλη, Ηλία Βασιλειάδη, Κώστα Γκατσιούδη και Βασίλη Οικονόμου, τους οποίους το ΔΣ ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην τελευταία συνεδρίασή του.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα και έπειτα από σχετική εκλογική διαδικασία θα προκύψουν και οι εκπρόσωποι των προπονητών και των αθλητών στο νέο ΔΣ. Τις θέσεις κατέχουν επί του παρόντος η Φλώρα Ρεντούμη και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος αντίστοιχα.