Αποκλείστηκε η Τζένγκο! (vids)

Ελίνα Τζένγκο

i

© Intime

Αποκλείστηκε η Τζένγκο! (vids)

Μαρία Δαλιάνη • 14:39 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 14.08.2024

Η Ελίνα Τζένγκο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στον ακοντισμό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να μην καταφέρνει να περάσει τα 61,50 μέτρα που ήταν και το όριο για τον τελικό.

Δεν τα κατάφερε η Ελίνα Τζένγκο στα ημιτελικά του ακοντισμού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης να εμφανίζεται σαφώς συγκινημένη μετά τον αποκλεισμό της.

Η Τζένγκο δεν μπόρεσε να ρίξει καμία επιτυχημένη βολή και να ξεπεράσει το όριο των 61,50 μέτρων προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τον τελικό και αποκλείστηκε πρόωρα από την διοργάνωση. Το όριο ήταν εφικτό για την Τζένγκο όμως φάνηκε ότι δεν βρισκόταν σε καλή μέρα, ενώ να θυμίσουμε πως πέρσι είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης με επιδοση 65,81μ. Η 20χρονη Ελληνίδα είχε δύο κακές ρίψεις στα 53.70μ.και 54.27μ., ενώ στην τρίτη ήταν άκυρη, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ χαμηλά στην κατάταξη.

Η Τζένγκο δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευση της στις δηλώσεις που παραχώρησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ με την ολοκλήρωση του αγώνα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον επόμενο στόχο, «Δεν θέλω να είμαι αχάριστη, μόνο και μόνο ότι είμαι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι χαρά και ευτυχία. Όταν βλέπω ότι δεν απολαμβάνω τον αγώνα και ότι έχω ακόμα να δώσω στενοχωριέμαι ακόμα πιο πολύ», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

 «Δεν μου βγήκε σήμερα, είναι το δεύτερο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που δεν μπαίνω στον τελικό. Είμαι στενοχωρημένη, θα το ξεπεράσω, προχωράμε για τα επόμενα. Έχω μια πολύ σημαντική χρονιά του χρόνου, οπότε θέλω λίγη ξεκούραση και να μπω στο γήπεδο συγκεντρωμένη». 

Για το τι θα κρατήσει από τη διοργάνωση, είπε: «από κάθε πρωτάθλημα μαζεύουμε εμπειρίες. Έφαγα τα μούτρα μου για δεύτερη φορά. Ελπίζω την τρίτη να μην τα φάω».