Πρωτιά για την Τζένγκο σε μίτινγκ ρίψεων
i

© Intime

Πρωτιά για την Τζένγκο σε μίτινγκ ρίψεων

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:20 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:20 - 16.08.2024

Η Ελίνα Τζένγκο κατέλαβε την πρώτη θέση σε μίτινγκ ρίψεων στη Γερμανία, λίγες ημέρες μετά την παρουσία της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Ελίνα Τζένγκο κατέλαβε την πρώτη θέση στον ακοντισμό στο μίτινγκ ρίψεων που έγινε στην πόλη Τουμ της Γερμανίας. Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε καλύτερη βολή στα 59,14 μέτρα, που σημείωσε στην τρίτη της προσπάθεια.

Η Ελίνα Τζένγκο ξεκίνησε τον αγώνα της με βολή στα 56,36 μέτρα. Στη συνέχεια είχε μία άκυρη βολή και στην τρίτη της προσπάθεια έριξε το ακόντιο στα 59,14 που ήταν η καλύτερή της βολή. Η Έλινα Τζένγκο είχε μία ακόμη άκυρη βολή και στη συνέχεια έριξε το ακόντιο στα 53,78 μέτρα για να ολοκληρώσει τον αγώνα της στα 55,57 μέτρα.

«Η αλήθεια είναι ότι ήμουν αρκετά κουρασμένη για αυτό και δεν βγήκαν πολλά μέτρα», τόνισε μετά τον αγώνα της η Ελίνα Τζένγκο που δεν αποκλείεται να συνεχίσει την αγωνιστική δράση πριν το κλείσιμο της χρονιάς. Αυτός ήταν ο 14ος αγώνας για το 2024 της αθλήτριας που προπονείται με τον Γιώργο Μποτσκαριώβ.

Η Ελίνα Τζένγκο κατέλαβε την ένατη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Προηγουμένως, τον Ιούνιο είχε καταλάβει την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Τζένγκο: «Καταστρέφομαι… Το ξέρω ότι έχω πολλές δυνατότητες»

Την ένατη θέση στον τελικό του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς αγώνες κατέλαβε η Ελίνα Τζένγκο. Η Ελληνίδα αθλήτρια, μέλος της team future της Bwin είχε καλύτερη επίδοση στα 61,85 μέτρα στην πρώτη της βολή έκανε άκυρη στη δεύτερή της προσπάθεια και έριξε το ακόντιο στα 57,90 μέτρα στην τρίτη της βολή.

Μετά το φινάλε του τελικού, η Ελίνα Τζένγκο εμφανίστηκε απογοητευμένη. Η Ελληνίδα αθλήτρια, μέλος της team future της Bwin σημείωσε ότι της έμεινε πικρή γεύση από τον τελικό.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Νομίζω μου αφήνει πικρή γεύση. Σήμερα δεν συγκρατήθηκα. Παρασύρθηκα και πίστεψα πολύ στον εαυτό και είπα όλα για όλα. Έπρεπε να κρατηθώ και να πάω πιο συγκρατημένα. Κλαίω όχι από στεναχώρια, αλλά γιατί βγαίνει όλη η πίεση. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι υγιής και που έφτασα μέχρι εδώ. Στόχος μου ήταν να μπω στην οκτάδα και με πέταξαν έξω για μία θέση.

Έχω πολλές δυνατότητες και καταστρέφομαι από το στρες, την πίεση και το άγχος. Δεν τα παρατάω, έχω πολλές διοργανώσεις μπροστά μου. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ευελπιστώ ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι διαφορετικοί για μένα. Είναι πολύ πιεστικό αυτό, αλλά τώρα μου φεύγει το βάρος των αγώνων και γι’ αυτό κλαίω», σημείωσε η Ελίνα Τζένγκο.