Η Εθνική πόλο ανδρών «ισοπέδωσε» με 18-2 το Καζακστάν και ετοιμάζεται για τελικό πρωτιάς με τις ΗΠΑ
i

© Intime

Η Εθνική πόλο ανδρών «ισοπέδωσε» με 18-2 το Καζακστάν και ετοιμάζεται για τελικό πρωτιάς με τις ΗΠΑ

Πηνελόπη Παπαδήμου 12:30 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών δεν αντιμετώπισε προβλήματα (18-2) κόντρα στο Καζακστάν και κοιτάει πλέον τον αγώνα με τις ΗΠΑ, που θα κρίνει την πρωτιά στον πρώτο όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών έκανε μία καλή «προπόνηση» απέναντι στο Καζακστάν. Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 18-2, έφτασε τις δύο νίκες στον πρώτο όμιλο και βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάληψη της πρωτιάς, που θα τη φέρει απευθείας στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το Καζακστάν ήταν χαμηλό εμπόδιο για τη «γαλανόλευκη», που έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα. Η Ελλάδα μπήκε με το πόδι στο γκάζι από την αρχή του αγώνα παίζοντας με μεγάλο στόχο την ευρεία νίκη αφού η διαφορά τερμάτων θα παίξει ρόλο σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στον επόμενο αγώνα της, που θα κρίνει και την πρωτιά του ομίλου. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έδωσε την ευκαιρία στον Θοδωρή Βλάχο να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πιο νεαρούς πολίστες. 

Η Ελλάδα μπήκε φουριόζα και προηγήθηκε με 2-0 με δύο γκολ του Κάκαρη. Το Καζακστάν μείωσε 2-1 με τέρμα του Ρουντάι πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν πήραν το πόδι τους από το γκάζι και με δύο γκολ προσωπικά γκολ του Αργυρόπουλου - Κανακάκη και ένα από τους Γκίλλα, Νικολαΐδη η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με 6-1 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Η Ελλάδα συνέχισε να έχει σημαντική αμυντική παρουσία στο δεύτερο οκτάλεπτο. Είναι ενδεικτικό ότι ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς δεν δέχθηκε γκολ στη δεύτερη περίοδο. Στον αντίποδα, η «γαλανόλευκη» ήταν αποτελεσματική στην επίθεση και έφτασε στο 9-1 με δύο διαδοχικά γκολ του Γκιουβέτση και ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γενηδουνιά. Με τέρμα του Γκίλλα η Εθνική ομάδα πόλο έφτασε στο 11-1 του δεύτερου οκταλέπτου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο ματς. Το Καζακστάν σημείωσε δεύτερο γκολ 33 δεύτερα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αχμέτοφ. Πρώτοι σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Γκιουβέτσης, ο Γκίλλας, ο Νικολαΐδης και ο Κάκαρης με τρία γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 18-2

Οκτάλεπτα: 6-1, 5-0, 4-1, 3-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Χαλυβόπουλος 1, Γκιουβέτσης, Γκίλλας 3, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης 3, Καλογερόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Μπαλφανμπάγιεφ, Τσόι, Κάνις, Μάρκοβιτς, Άρτιουχ, Μπελούσοφ, Σακένοφ, Βουκσάνοβιτς, Αχμέτοφ 1, Ρουντάι 1, Λαμάγιεφ, Σονζίγκιτοφ, Ματόλινετς.