Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα Κροατία
i

© Intime

Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα Κροατία

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:09 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί κόντρα στην Ολλανδία (15-10) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Κροατία.

Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Ολλανδία. Η Ελλάδα νίκησε με 15-10 και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνά της αλλά η επίθεσή της έδωσε λύσεις στις κρίσιμες στιγμές. Πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» ήταν ο Γενηδουνιάς με πέντε τέρματα.

Η Ελλάδα μπήκε με το πόδι στο γκάζι, παρά το αρχικό προβάδισμα των «οράνιε». Η Εθνική του Θοδωρή Βλάχου είχε απάντηση με τον Γενηδουνιά, τον Παπαναστασίου και τον Βλαχόπουλο για το 3-1 τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 3-3 με τον Τεν Μποκ και τον Ρίλε. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 5-3 με γκολ του Βλαχόπουλου και του Γενηδουνιά.

Η «γαλανόλευκη» έφτασε στο double score (8-4) στα μισά της δεύτερης περιόδου με τέρματα των Γενηδουνιά και του Φουντούλη. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αργυρόπουλου - Κανακάκη, η Ελλάδα προηγήθηκε με 9-4 και ο Ντε Μπροκ μείωσε 9-5 στο φινάλε της δεύτερης περιόδου.

Η τρίτη περίοδος λίγο έλειψε να εξελιχθεί καταστροφικά για την Ελλάδα. Η «γαλανόλευκη» έφτασε στο 10-5 με γκολ του Σκουμπάκη αλλά οι Ολλανδοί δεν κατέθεσαν τα όπλα. Με γκολ του Νίσπερλινγκ οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωσαν 11-8 αλλά ο Σκουμπάκης έδωσε τέλος στο σερί τους. 

Η Ελλάδα διατήρησε το προβάδισμα που είχε μέχρι το τέλος του αγώνα, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά. 

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ 15-10

Οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, 2, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Χόισμανς, Γκμπανταμάσι 1, Φαν ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν Άιπερεν, Φαν ντερ Βέιντεν 1, Τε Ρίλε 4, Νίσπελινγκ 1, Μούλερ, Ντε Βερντ 1, Κόπμαν, Τεν Μπρουκ 2, Βέστερφελντ.